Repetities Portugal, Verenigd Koninkrijk en Spanje

Portugal
De staging van het Portugese lied O jardim (De tuin) lijkt in eerste instantie heel erg op die waarmee Salvador Sobral vorig jaar het Eurovisie Songfestival naar Portugal haalde. Een langzaam gezongen lied, intiem in beeld gebracht met veel close ups van zangeres† ClŠudia Pascoal die, net als Sobral vorig jaar, de expressie van het lied met handgebaren ondersteunt. Halverwege het lied is er plotseling even een kleine tempoversnelling en blijkt er een tweede zangeres op het podium te staan (liedschrijfster Isaura Santos, red.). Ze zingen enkele regels samen, waarna het lied eindigt zoals het begon. Ondanks de overeenkomsten met het lied van vorig jaar zal, alhoewel het lied ongetwijfeld weer een snaar zal raken bij een deel van het publiek, een herhaling van de uitslag van vorig jaar er waarschijnlijk niet inzitten.

Verenigd Koninkrijk
SuRie staat alleen op het podium in een wit broekpak. Het optreden begint met een close-up waardoor je pas later ziet dat achter haar een aantal verlichte buizen te zien zijn, die allerlei kleuren geven. SuRie staat bijna het hele optreden op dezelfde plek. Tegen het eind komt ze iets naar voren en is er vuurwerk. De zang is, zoals gezien haar verleden ook wel te verwachten was, dik in orde. Helaas imponeert het liedje niet echt, wel is de reactie hier in het perscentrum positiever dan alle andere reacties tot nu toe.

Spanje
Eerst zien we Alfred in een aubergine-kleurig pak het lied openen. Amaia staat in een wit broekpak aan de andere kant van het podium. Langzaam lopen ze naar elkaar toe. De zang is tijdens dit optreden prima. Dat is eerder wel eens anders geweest. Wat ook wel eens anders is geweest, is het contact tussen de twee. Vraten Alfred en Amaia elkaar tijdens de nationale finale nog bijna op,†inmiddels lijken de aanrakingen iets plichtmatigs te hebben. Is het vuur soms gedoofd tussen de twee?

Terug naar het overzichtGepubliceerd op: 4-5-2018