Repetities Duitsland, ItaliŽ en Frankrijk

Duitsland
Ook Duitsland heeft zijn eigen LED-scherm meegenomen. We zien Michael Schulte in het zwart met achter zich eerst een weg (you let me walk this road alone) en daarna een aantal foto's van liefhebbende vaders met hun kinderen. Op het LED-scherm worden daarna verschillende afbeeldingen geprojecteerd, waarvan een aantal aan de tekst gerelateerd is.
De zang is een stuk beter dan eerder. Het lied spreekt min of meer voor zichzelf en maakt hier diepe indruk. Dat Duitsland hoger gaat eindigen dan de afgelopen jaren mag duidelijk zijn, een top-10 notering moet mogelijk zijn.

ItaliŽ
Dit lied heeft niets nodig. Ermal Meta en Fabrizio Moro staan samen op het podium en brengen hun lied ten gehore. Ondertussen zie je in allerlei talen vertalingen van de tekst over het scherm voorbij komen. Tegen het eind rennen de mannen beiden een kant van het podium op, waar een deel van de brug staat. Dit is een lied voor de fijnproever: goed uitgevoerd en niet pretenderend met een act meer te zijn dan het is. Daardoor zal het lied wellicht, helaas, ook geen hoge plaats behalen.

Frankrijk
Het duo Madame Monsieur staat op het podium, hij schuin achter haar. Er wordt in het begin met de camera om hen heen gedraaid, zoals bij The Common Linnets. Beiden zijn in het zwart gekleed. Zangeres …milie Satt en gitarist Jean-Karl Lucas lopen over het podium en komen elkaar later weer tegen. Tijdens de eerste doorloop was de zang nog erg slecht, bij de tweede was dat al beter. Toch begrijpen we de hoge positie bij de bookmakers voor Frankrijk niet zo goed. We gaan volgend jaar niet naar Parijs, denken we.

Terug naar het overzichtGepubliceerd op: 4-5-2018