Repetities 7 mei: deel 1

We hadden het natuurlijk kunnen verwachten: Roko van KroatiŽ komt met vleugels. Niet meteen, hij begint liggend op de grond in een rode omgeving. Er worden dan vleugels naast hem geprojecteerd. Plots verschijnen twee engelen (maar eigenlijk zijn dat gewoon de twee dansers hoor) die hem zijn vleugels geven. Uiteindelijk stijgen de engelen weer op. De twee engelen hebben Roko echter niet voorzien van vlekkeloze zang; met name de lange en hoge uithalen gaan nog allerminst goed.

Het optreden van Malta's Michela vindt plaats in verschillende omgevingen: allemaal bewerkstelligd door middel van de LED-schermen. En ja uiteraard komt er ook een kameleon in voor. Het geheel komt echter nog wel wat rommelig over. Het lijkt of de dansers en Michela nog in hun gewone kloffie op het podium staan. Ook Michela's schelle stem laat te wensen over. Bij de derde doorloop ging dat wel beter.

Jurij Veklenko zingt helemaal alleen op het podium, met veel close ups en weinig opsmuk. De LED-schermen geven veel goud en rood aan. De bedoeling is het lied zo klein mogelijk te houden. Echter, de zang laat tot nog toe erg te wensen over, waardoor het moeilijk zal worden voor Litouwen om deze sterke halve finale te overleven.

Zometeen het tweede deel met onze grootste concurrent (denken we): Rusland!

Terug naar het overzichtGepubliceerd op: 7-5-2019