IsraŽl: Deze Barbie is geen speeltje

IsraŽl staat aan de vooravond van de start van de repetities op een stevige eerste plaats bij de bookmakers. Zangeres Netta Barzilai won Hakokhav Haba, de IsraŽlische preselectie voor het songfestival. Na deze overwinning kreeg ze het over #metoo handelende "Toy" (ďSpeelgoedĒ) toegewezen.

Voordat Barzilai dit wapenfeit op haar naam kon schrijven, zong ze in het Israelische leger in de marineband. Ze was speciaal voor de militaire dienst teruggekeerd uit Nigeria, waar ze met haar Georgische familie verbleef. In 2016 was ze mede oprichtster van het improvisatie-zang ensemble The Experiment waarmee ze veelvuldig optrad. Verder speelde ze de hoofdrol in theaterproductie "Running on the Sea", waarin ook componist Avshalom Ariel, ťťn van haar achtergrondvocalisten op het songfestival, meespeelde.†

ďDeze Barbie heeft ook wat te zeggenĒ, zo laat ze in de liedtekst weten. Ze nodigt jongens uit mee te spelen en toe te kijken terwijl ze met haar poppen danst maar waarschuwt dat ze zelf niet als speeltje gebruikt wenst te worden. Ze hekelt jongens en mannen die zich als een kip zonder kop gedragen door tijdens het lied kipgeluiden te laten horen.

Klik hier voor de gegevens van dit lied in de Eurovision Artists database.

Klik hier om dit lied te bekijken op YouTube.

Terug naar het overzichtGepubliceerd op: 26-4-2018