Eliot is de Belgische kandidaat, voorlopige titel: Wake up.

BelgiŽ zal op het komende Eurovisie Songfestival worden vertegenwoordigd door de achttienjarige zanger Eliot Vassamillet. Dit werd op 15 januari bekend gemaakt door de Waalse omroep RTBF die dit jaar verantwoordelijk is voor de Belgische inzending. Eliot, die op het festival alleen zijn voornaam in de programmaboeken laat opnemen kreeg enige bekendheid door zijn deelname aan het zevende seizoen van The Voice Belgique, waar hij wel de liveshows wist te bereiken, maar daar in de eerste ronde werd uitgeschakeld. 

Het lied, dat is gecomponeerd door Pierre Dumoulin, eerder medeverantwoordelijk voor de Belgische songfestivalinzending City Lights, waarmee Blanche in 2017 een vierde plek in de wacht sleepte, zal op 28 februari worden gepresenteerd. 

De titel van het lied is nog niet officieel bekend gemaakt, maar uit de tekst die zichtbaar wordt als de broncode van de officiŽle webpagina van Eliot wordt opgevraagd valt op te maken dat uitgegaan wordt van de titel ďWake upĒ, zo ontdekte de website ESCKAZ. In een reactie op de site Songfestival.be laat componist Pierre Dumoulin weten dat dit slechts een mogelijke titel is en kan deze nog worden gewijzigd.Terug naar het overzichtGepubliceerd op: 15-1-2019