Liveblog persconferenties (2)

19:14 De act van Oekraïne is opgebouwd door dezelfde persoon als die van Jamala. MELOVIN legt uit dat het team de act met elkaar bedacht heeft.
Tijdens de persconferentie is er plotseling een boodschap voor MELOVIN van.... Verka Serduchka, die hem succes wenst maar vooral heel veel plezier in Lissabon. MELOVIN legt uit dat Verka hem veel advies heeft gegeven, maar wat dat dan is, dat is geheim, aldus de zanger. Hij heeft de tekst van zijn lied zelf geschreven. Dat deed hij in Kiev achter zijn vleugel.
MELOVIN laat een tatoeage zien die hij speciaal voor zijn fans, de Mélovinators, heeft laten zetten op zijn bovenarm.

18:50 Hvala, ne is het eerste lied, volgens de presentator, met een zin in het Portugees buiten de Portugese inzendingen. Lea Sirk heeft al vier keer aan de Sloveense voorronde EMA meegedaan. De andere keren waren heel anders voor haar: haar haar was zwart en ze was dik. Sinds ze kinderen heeft is het anders.
Hvala, ne is volgens Lea Sirk geen typisch songfestivalliedje. Ze wilde haar nieuwe single promoten en vroeg toen via Facebook of ze mee zou doen aan EMA. De rest is geschiedenis.
Lea vertelt over haar kinderen: ze is vaak niet thuis maar de kinderen zijn nu wel bij haar in Lissabon. Ze zijn blij. Ze imiteren hun moeder soms, een van de meisjes heeft zelfs haar haar hetzelfde als haar moeder. Het is en blijft moeilijk maar als ze eenmaal naar huis gaat is ze ook blij bij haar kinderen te zijn.

18:10 De Montenegrijnse zanger had een lichte verkoudheid. Hij zegt dat de achtergrondzangeressen nu veel beter waren dan bij de vorige repetitie. Toen heeft hij een aantal lelijke woorden overgehad voor de dames.
Vanja heeft het lied zelf geschreven. Hij grapt dat hij het gestolen had van een Grieks lied dat maar 200 views had op youtube.
Over de videoclip zegt hij dat men het een sprookje wilde laten zijn omdat dat ook in de tekst zit.
Zijn oom Miladin Sobic is een bekende zanger op de Balkan. Jaren geleden kreeg hij al alle adviezen die nodig waren. Vanja zegt hier te zijn vanwege hem en dat hij de beste adviseur was.

17:47 Bemjamin Ingrosso had het erg naar zijn zin op het podium. Hij kon nu ook meer mensen in de zaal horen en dat vond hij heerlijk. Gisteravond was Benjamin in de Eurovillage. Hij vond het erg de moeite waard. Vorig jaar had Benjamin Ingrosso al aan Melodifestivalen deelgenomen, nu deed hij met hetzelfde team mee. Hij had liefdesverdriet en wilde een lied schrijven waarmee hij over die liefde heen zou komen. Dat werd Dance you off. En hoewel hij inmiddels een nieuwe vriendin heeft kan hij dat gevoel van vorig jaar goed terughalen bij zijn optreden.
Er is nog een bijzonder iemand om Benjamin te supporten: Charlotte Perelli (ESF 1999 en 2008). Zij is namelijk zijn tante.

16:56 Laura Rizzotto mag dan uit Letland komen, haar Braziliaanse roots mogen natuurlijk niet onbesproken zijn. Ook noemde ze alle steden in de Verenigde Staten waar ze gewoond had. Even werd genoemd dat ze met Jennifer Lopez had samengewerkt. Vroeger was ze al fan en nu bewondert ze vooral de rust waarmee ze gezinsleven en werk combineert. Ze zingt een lied van Roberto Carlos dat ook door JLo werd uitgevoerd.
Precious Stones is een EP-verzameling die ze recent heeft uitgebracht, maar het is nog niet klaar. Na het songfestival kunnen we nog meer onderdelen van deze EP verwachten.

16:21 De drummer van AWS is tevreden omdat zijn drums zijn aangekomen. De eerste keer vonden ze het podium wel heel groot, nu voelt het als een thuis. Als de mannen niet op het podium staan moeten ze hun energie zien te bewaren. Hoe ze dat doen willen ze geheim houden, maar het heeft iets met liefde te maken.
De heren doen geheimzinnig over de naam. Vandaag zou het Aron Went Shopping betekenen, maar morgen kan het gewoon weer wat anders zijn.
Tijdens de opnames van de postcard keken de mannen naar de band Moonspell. Dat was een band waar ze al heel jong naar keken en luisterden. In elk geval hebben ze behoorlijk genoten.Terug naar het overzichtGepubliceerd op: 5-5-2018