Waylon: toen ik krumping zag was ik verkocht

Wij spraken met Waylon over het songfestival en natuurlijk over de act. We vroegen ons af wat zijn ultieme doel is met de act zoals die is. "Ik wil met de act werelden verbinden; werelden die misschien niet direct vanzelfsprekend zijn voor mensen. Waar mensen misschien even van zeggen: ho wacht even, ik begrijp het misschien niet. Die mensen kunnen het op die manier een plek te geven. De muziek die ik maak is vrij traditioneel, daar is niet heel veel aan gesleuteld. Daar zitten geen beats onder, daar zitten geen computers aan vast. En de dans is wat dat betreft héél modern. Het is geen nieuwe dans maar het is wel heel modern. Het is nog een beetje een ondergeschoven kindje in de dans. Net als countrymuziek een beetje ondergeschoven is in Europa. Daarom vond ik het juist heel sterk om die twee krachten samen te brengen en het hier een mooie kans te geven".

"Ik kende krumping niet. Toen ik het zag was ik verkocht. We hadden de mogelijkheid om meerdere soorten dansers te kiezen en ik kreeg het gewoon helemaal warm toen ik het voor het eerst zag. Er ging zoveel kracht en emotie vanuit. Het gaf zoveel extra power aan wat ik geschreven en gezongen heb. Ja en voor mij was het een en een is twee... is een. Dus dat was het voor mij écht".

"Ik denk niet dat we op tour gaan met dansers. Ik vind het heel tof om het voor deze act uit te vergroten, om er iets extra's bij te doen. Maar ik ga gewoon met mijn bandje op het podium staan en ons ding doen. Wellicht dat we ooit nog iets doen op een bepaald moment waar we ze er weer bij halen, maar dit is echt voor nu".

Op de vraag of hij ooit over zou stappen op het Nederlands antwoordde de zanger: “Wellicht ooit, ik heb daar nu nog niet persé de behoefte aan. Ik weet het nog niet. Ik heb een hoop geprobeerd in mijn leven en Leven als een beest (NSF05) was ook zoiets wat ik probeerde. Je ziet wel waar het schip strand. En dat was in dit geval Leven als een beest. Dat was ook leuk, een leuke herinnering. En dat zegt eigenlijk al hoe lang ik het songfestival leuk vind. Ik vind het een bijzonder festijn. Het brengt zoveel werelden bijeen, bijzonder veel culturen en daar mogen we van genieten. Hoe leuk is dat!"

"Ik wil best nog een keer naar het songfestival. Stuur mij ieder jaar maar. Sven Kramer is schaatser geworden en die wil het allerliefst op de Olympische Spelen staan. Ik ben een zanger geworden en ik wil op de grootste podia staan en dit is er een van. Zo simpel is het dan echt".

"Een plan voor na een overwinning hebben we helemaal niet klaar liggen. Dat is helemaal niet de intentie geweest om hieraan mee te doen. Als zoiets gebeurt dan gebeurt het. Daar kun je je niet op voorbereiden. Je kunt niet zeggen: nou gaan we eens een plan maken want áls je wint dan gaan we dat en dat doen. Dan moet alsnog de telefoon gaan en dan moeten mensen alsnog geïnteresseerd zijn. Ik heb nooit heel erg de behoefte gehad mezelf door de strot van mensen heen te drukken. Je vindt het leuk of je vindt het niet leuk en dat is jouw keuze. Hoe leuk is dat!"

Terug naar het overzichtGepubliceerd op: 7-5-2018