De grote vijf plus Israël, deel 1

De kandidaat van IsraŽl, Kobi Marimi, draagt een zwart pak. Hij staat tussen een aantal zeer hoge LED-schermen waarop fragmenten van de clip te zien zijn. De vijf achtergrondzangers- en zangeressen staan vrij dicht op Marimi, eigenlijk zoals dat bij een Israelische inzending hoort. De zang is perfect, Kobi is aan het eind licht geŽmotioneerd. Aan de zang ligt het zeker niet, maar of het lied van IsraŽl aanslaat is nog maar zeer de vraag.

Bilal Hassani, de Franse kandidaat, opent met een soort Egyptisch masker op zijn gezicht geprojecteerd. Dan gaat hij met een zeer lange blonde pruik en in een wit pak het podium op. Op de achtergrond zijn kreten geprojecteerd die met vooroordelen te maken hebben. Een nogal volumineuze danseres draait om hem heen, later komt daar een andere, dove, danseres bij. De laatste zin die op de LED-schermen geprojecteerd wordt is We are all kings/queens. Het gaat bij deze Franse inzending duidelijk om de boodschap, niet om het lied zelf of de zang.

Miki en zijn dansers uit Spanje staan in een soort raamwerk, eerst ieder in zijn eigen deel, later bij elkaar. Nog later komen ze uit hun hok. Er staat nog even een grote witte pop naast het raamwerk. Wanneer die weg is nemen Miki en co het hele podium; hetzelfde idee als tijdens de nationale finale. Het ziet er nu nog een beetje klinisch uit maar met een massa feestende mensen eromheen tijdens de finale zal dat wellicht anders zijn. Ook de zang van Miki is verbeterd in vergelijking met de nationale finale.

Terug naar het overzichtGepubliceerd op: 10-5-2019