Prognoses voor de eerste halve finale

Vanavond staat de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival op het programma. 19 deelnemers strijden voor 10 plaatsen in de finale van zaterdag. Eurovision Artists vroeg verschillende mensen naar hun prognoses voor vanavond.

Naast de prognose van onze verslaggevers ter plaatse zijn ook de prognoses van Songfestivalweblog, de grote poll van de OGAE, oud EA-verslaggeefster Desirťe van de Velde die namens ESCKaz in Lissabon aanwezig is, Eurovision Ireland (die een goede reputatie hebben op het gebie dvan het voorsellen van de uitslag) en de Odds monitor (de grootste gemene deler van de verschillende bookmakers) in onderstaande tabel opgenomen.

Land123456
Azerbeidzjan
 
 
 
 
X
 
IJsland
 
 
 
 
 
 
AlbaniŽ
 
X
 
X
X
 
BelgiŽ
 
 
X
 
 
X
TsjechiŽ
X
X
X
X
X
X
Litouwen
X
X
 
X
X
X
IsraŽl
X
X
X
X
X
X
Wit-Rusland
 
 
X
 
 
 
Estland
X
X
X
X
X
X
Bulgarije
X
X
X
X
X
X
VJR MacedoniŽ
 
 
 
 
 
 
KroatiŽ
 
X
 
X
 
 
Oostenrijk
X
 
X
 
X
X
Griekenland
X
X
X
 
 
X
Finland
 
 
X
X
X
 
ArmeniŽ
X
 
 
X
 
X
Zwitserland
 
 
 
 
 
 
Ierland
X
X
 
 
 
 
Cyprus
X
X
X
X
X
X

1. Verslaggevers Eurovision Artists
2. Songfestivalweblog
3. OGAE poll
4. Desirťe van de Velde (Esckaz)
5. Eurovision Ireland
6. Odds monitor

Op basis van bovenstaande prognoses hoeven TsjechiŽ, IsraŽl, Estland, Bulgarije en Cyprus zich geen zorgen te maken, iedereen verwacht dat deze landen de finale zullen bereiken. Ook is de kans aanzienlijk dat Litouwen, Oostenrijk en Griekenland in de virtuele enveloppen zullen zitten. Daaronder wordt het spannend voor AlbaniŽ, Finland en ArmeniŽ. En wie weet kan BelgiŽ deze prognoses nog logenstraffen. Voor IJsland, VJR MacedoniŽ en Zwitserland lijkt kwalificatie onmogelijk. En gaat Azerbeidzjan voor het eerst de finale niet halen?

Vanavond, rond de klok van 23:00 uur weten we meer!

Terug naar het overzichtGepubliceerd op: 8-5-2018