welkom op de website van Eurovision Artists


 

ItaliŽ wint Eurovisie Songfestival 2021

De Italiaanse band Måneskin heeft het 65e Eurovisie Songfestival gewonnen met het lied Zitti e buoni. De Italianen bleven twee Franstalige liedjes, uit Frankrijk en Zwitserland, voor, vooral dankzij een enorme hoeveelheid punten van de televoters.

Jeangu Macrooy legde namens Nederland beslag op de 23e plaats, de Belgen van Hooverphonic eindigden 4 plaatsen hoger. Nederland mag met trots terugkijken op een fantastisch georganiseerd Songfestival!

Lees meer

 

Drie kandidaten voor de EA-Award 2021

Tot eind mei konden kandidaten worden voordragen voor de EA-Award van 2021. Deze prijs is door stichting Eurovision Artists in 1993 in het leven geroepen en wordt jaarlijks uitgereikt aan een persoon, personen, een organisatie of initiatief uit Nederland of BelgiŽ die het Eurovisie Songfestival op een bijzondere wijze heeft of hebben gepromoot in de media.

Er zijn drie kandidaten genomineerd die voor de prijs in aanmerking komen: Nikkie de Jager, Sietse Bakker en Host City Rotterdam. Tot 15 juli 2021 kon op deze site gestemd worden op deze kandidaten. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens een later dit jaar te houden Eurovisie-evenement.

Lees meer

 

Oude songfestivals komen opnieuw tot leven

Het archief van Beeld en Geluid is dezer dagen, met hulp van stichting Eurovision Artists, verrijkt met gereconstrueerde versies van oude Eurovisie Songfestivals met Nederlands commentaar. Het betreft hier uitzendingen waarvan de oorspronkelijke Nederlandse versies deels of geheel verloren waren gegaan.

Lees meer

 

Eurovision Artists Magazine zoekt redacteurs

Eurovision Artists zoekt voor haar magazine nieuwe redacteurs uit Nederland en BelgiŽ. Kun jij goed schrijven en houd je van het Eurovisie Songfestival? Dan nodigen we je uit om je aan te melden via eam@eurovisionartists.nl.

Lees meer

 

Eurovision Artists Magazine nummer 1 van jaargang 2020/2021 is verschenen

Meer informatie over de inhoud van het magazine vind je door op onderstaande link te klikken. Klik hier om meer informatie over het magazine te verkrijgen of om een abonnement op het magazine af te sluiten.

Lees meer