De pagina wordt geladen, een moment geduld a.u.b.

[Foto:] Wat je hoort is echt (of niet?)

Wat je hoort is echt (of niet?)
Op daken van enkele gebouwen nabij de beurs, in het centrum van Rotterdam, zijn de afgelopen week grote letters aangebracht die samen de zin What you will hear is true vormen. Het is een project van de Rotterdamse dakendagen en Poetry International maar verwijst ook naar het Eurovisie Songfestival. De tekst heeft meerdere betekenissen.

Enerzijds is de tekst een verwijzing naar de drie genoemde evenementen in de stad, het Eurovisie Songfestival (de muziek die je hoort), Poetry International (de tekst die moet aanzetten tot nadenken) en de Rotterdamse dakendagen (door de plaatsing van de letters op diverse daken). Anderzijds is het de bedoeling van de initiatiefnemers om mensen te laten nadenken over fakenews en bewust te laten worden van het gegeven dat hetgene wat je zelf ziet of wat mensen je laten zien niet altijd de hele waarheid is. De woorden staan op verschillende daken en dat betekent dat de tekst op verschillende manieren gelezen kan worden. Afhankelijk van de volgorde waarop de woorden gelezen worden of welk deel van de woorden je ziet, kan de tekst bijvoorbeeld ook als Hear what you will of Is what you hear true worden gelezen.

De letters verhuizen in juni, tijdens de Rotterdamse dakendagen, eerst naar de daken rond het Kruisplein en Stationsplein en later, tijdens Poetry International, naar de Rijnhaven.


 

Terug naar het overzicht.