De pagina wordt geladen, een moment geduld a.u.b.

Persconferentie presentatoren Eurovisie 2021

Vandaag volgden wij de persconferentie van Edsilia Rombley, Nikkie de Jager, Jan Smit en Chantal Janzen.

Na de eerste liveshow van gisteravond, was de lof voor het kwartet groot. Zelf hebben ze de show, en dan met name de opening, als emotioneel en geweldig ervaren. Toen de deuren opengingen, (en dat hadden we al zo vaak gerepeteerd), was daar ineens het echte publiek, het applaus. Het was fantastisch.

De vier presentatoren, met ieder een totaal verschillende achtergrond, vertellen dat een ieder met hun eigen talent het totaal plaatje van de kwaliteiten van het kwartet compleet maken.

Zoals Nikkie zegt: Als ik een geruststellingsmoment nodig heb, kijk ik naar Jan, hij kent geen zenuwen. Chantal leert me: Dit is ons huis, met onze regels, WIJ doen dit. En als ik de lach van de dag nodig heb, dan kijk ik naar Edsilia. Verder vertelt Nikkie dat in iedere jurk die ze draagt de kleuren van de regenboogvlag verwerkt zijn, als steunbetuiging aan de LHBTQI+ gemeenschap.

Jan vertelt dat hij qua taal wat onzeker was. Hij is gewend om in het Nederlands en Duits te spreken. Engels vindt hij wat lastiger. Vaak wil hij te snel, om niet achter te blijven. Hij beseft dat hij daarin zijn kalmte en zijn eigen tempo moet behouden, om niet te struikelen over zijn eigen woorden.

Op de vraag of hij zelf nog eens mee wil doen als artiest aan het festival, antwoordt hij ontkennend: Die ambitie had ik ooit wel, maar heb ik een aantal jaren achter me gelaten. Het songfestival is voor jonge mensen, en ik vind mezelf inmiddels te oud. Op onze vraag aan Edsilia, je deed twee keer mee als artieste, wat is spannender: meedoen als presentator of als zangeres? antwoordde ze: Mijn hart is bij de artiesten. Als ik ze backstage zie, weet ik hoe ze zich voelen. In mijn hart ben ik een zangeres, maar dit, zoiets groots als dit heb ik nog nooit gedaan. Dit is echt geweldig.

Chantal pakte de momenten met technische problemen tijdens de jury-repetitie en liveshow vlekkeloos op. Als presentatrice van diverse liveshows raakte zij niet in paniek, maar maakte ze daar het beste van. Ze bevestigt dat zij wel de aangewezen persoon is om dit soort momenten op te pakken. Zo grapt zij: Naast In de maneschijn heb ik nog 80 liedjes ingestudeerd voor dit soort momenten.

Het kwartet komt ontspannen en relaxed over en ze kijken uit naar de volgende liveshows...net als wij.


 

Terug naar het overzicht.