De pagina wordt geladen, een moment geduld a.u.b.

[Foto:] Lof der verpleegkunst verzet klok

Nog twee dagen tot de finale. De aftelklok in het Museumpark werd vandaag verzet door Monique van Dijk, Onno Kleinhorst, Anneloes van Staa, Aly Dassen allen bestuursleden van de stichting Lof der verpleegkunst en door verpleegkundige Jacqueline van Houwelingen. De doelen van de stichting zijn onder meer het verbeteren van het imago van het beroep van verpleegkundige en het motiveren van jongeren om voor dit beroep te kiezen. Ook hoopt de stichting te bevorderen dat verpleegkundigen zich minder bescheiden opstellen en het belang van hun werk meer gaan uitdragen. Verpleegkundigen vormen de grootste beroepsgroep binnen de gezondheidszorg maar heeft volgens de stichting vaak de minste inbreng, status, beloning en erkenning. Ze zijn relatief onzichtbaar en vaak te bescheiden en wat her beroep vereist is vaak niet duidelijk voor het grote publiek. Dat geldt zowel voor verpleegkundigen in het ziekenhuis, maar ook voor wijkverpleegkundigen en verpleegkundigen en verzorgenden in de publieke gezondheidszorg, zorg voor ouderen, de GGZ en de gehandicaptenzorg.

Voorafgaand aan het verzetten van de klok droeg Loes Luca, lid van het comité van aanbeveling van de stichting, het gedicht Een golfje liefde van Derek Otte voor, een lofgedicht voor de, in de woorden van Loes Luca uitbundige, maar zeer deskundige verpleegkundigen.

Bij het verzetten van de klok werd de wens uitgesproken dat het doorgaan van het Eurovisie Songfestival ook een teken van hoop kan zijn dat het weer de goede kant opgaat en de druk op de zorg wat minder zal worden.

Vanmiddag organiseert de stichting het webinar Open up to verpleegkundigen waarin onder meer wordt gesproken over de belangrijke rol die verpleegkundigen in de zorg vervullen en ook in de coronaperiode hebben vervuld en wordt een filmpje vertoond over de positieve effecten van live muziek voor patiŽnten en voor mensen die in de zorg werkzaam zijn. Meer informatie en aanmelding voor de webinair: www.lofderverpleegkunst.nl.


 

Terug naar het overzicht.