Songfestival op 18, 20 en 22 mei 2021

Het 65e Eurovisie Songfestival zal plaatsvinden op 18, 20 en 22 mei 2021. Plaats van handeling is Rotterdam Ahoy in de gelijknamige stad. Het festival zal gepresenteerd worden door Edsilia Rombley, Chantal Janzen en Jan Smit. Daarnaast is Nikkie de Jager, beter bekend als Nikkie Tutorials, bereid gevonden het presentatieteam te ondersteunen als online host.

Tijdens de uitzending van Eurovision: Europe shine a light op 16 mei 2020 werd aangekondigd dat, als het aan de EBU lag, het festival hoe dan ook door zal gaan in 2021, ook als er vanwege de verspreiding van het coronavirus nog steeds overheidsmaatregelen van kracht zijn waaraan voldaan moet worden of anderszins aanpassingen nodig zijn om het festival op een veilige en verantwoorde manier te organiseren. Dit statement werd op 15 juni 2020, bij het bekend maken van de datums van het songfestival 2021, nog maar eens herhaald. De organiserende omroepen (NPO, NOS en AVROTROS) onderzoeken in overleg met de EBU, de gemeente Rotterdam en andere betrokken partijen verschillende scenario's. Het motto van het festival blijft Open up.

Kaarten die voor het festival van 2020 gekocht zijn blijven in principe geldig. Hoe hiermee omgegaan wordt als er beperkingen gesteld worden aan het aantal mensen dat aanwezig kan zijn, is nog niet bekend. Ook is nog niet bekend of en wanneer eventuele nieuwe tickets voor het festival van 2021 in de verkoop komen.

Tot nu toe hebben 18 landen bekend gemaakt in 2021 deel te willen nemen met de kandidaat die in eerste instantie voor het geannuleerde festival van 2020 geselecteerd was. Nederland deed dit als eerste en laat Jeangu Macrooy deelnemen. De Belgische kandidaat blijft Hooverphonic.
Enkele andere landen hebben bekend gemaakt een nieuwe nationale selectieprocedure te organiseren. 

Een overzicht met de tot nu toe bekende deelnemers vindt u hier.

Terug naar het overzichtGepubliceerd op: 15-6-2020