Meidengroep Unity voor Nederland naar Junior Eurovisie Songfestival

Nederland wordt op het Junior Eurovisie Songfestival van 2020 vertegenwoordigd door de vierkoppige meidengroep Unity met het lied Best friends. De groep bestaat uit Naomi Traa (13), Maud Noordam (14), Jayda Monteiro da Silva (13) en Demi van den Bos (14).

Zoals de titel al doet vermoeden staat het thema vriendschap in dit lied centraal. Volgens de tekst hoeft het bestaan van fysieke afstand tussen personen een vriendschap niet in de weg te staan: “We zijn verbonden, waar ter wereld ik ook ben, jullie zijn bij me”, klinkt het in het begin. In het refrein wordt gezongen: “Jullie zijn mijn beste vrienden. Ongeacht de afstand. Laat ons zingen, laat ons schitteren en we worden één”.

Tijdens de finale van het Nederlandse Junior Songfestival moest groepslid Demi noodgedwongen thuisblijven omdat ze positief getest was op het coronavirus. Tijdens de internationale finale zal ze in principe wel van de partij zijn. De andere deelnemers aan de nationale finale waren het duo Jackie & Janae met het lied It’s you and me en de jongensband T-Square met het lied Count on me.  Eigenlijk zouden er vier acts meedoen aan deze finale, maar zangeres Robin, die als solozangeres zou optreden met het lied Meemoest ook vanwege een positieve coronatest afzeggen. Zij zal tijdens de internationale finale die op 29 november plaats vindt de Nederlandse punten doorgeven.

In totaal zullen twaalf landen op 29 november deelnemen. Duitsland is de enige debutant dit jaar. De overige elf landen die meedoen zijn Nederland, Frankrijk, Georgië, Kazachstan, Malta, Rusland, Servië, Spanje, Oekraïne, Wit-Rusland en Polen. Armenië, dat aanvankelijk ook op de deelnemerslijst stond, heeft zich teruggetrokken vanwege de huidige situatie in het land.

Polen won vorig jaar en is dit jaar, net als vorig jaar, verantwoordelijk voor de organisatie van het festival. Tijdens de uitzending zal vanuit Warschau worden geschakeld met de diverse landen waar de optredens plaatsvinden. Om risico op de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan treden alle artiesten in hun eigen land op.

Terug naar het overzichtGepubliceerd op: 28-10-2020