Albaniė 2021: Eigen schuld

Het 59e Festival i Kėngės, het Albanese muziekfestival dat sinds het debuut van Albaniė op het Eurovisie Songfestival in 2004 ook dienst doet als voorronde voor het Eurovisie Songfestival, werd op 23 december gewonnen door zangeres Anxhela Peristeri met het lied Karma. Het festival duurde drie dagen en kende in totaal 25 deelnemers. Op de eerste dag werden alle liedjes in een reguliere versie uitgevoerd, op de tweede dag in een akoestische versie. 18 liedjes gingen door naar de finale van woensdag, waar de winnaar werd gekozen door een vakjury.

,p>De op 24 maart 1986 geboren Anxhela Peristeri stond ook in 2001 al op de deelnemerslijst van Festival i Kėngės. Toen zong za samen met zanger Alfred Meminaj het lied Vetėm ty tė kam ("Ik heb alleen jou"). In 2016, 2017 en 2019 nam ze deel aan Kėnga magjike, een andere muziekcompetitie op de Albanese televisie en wist elk van deze jaren de top drie te bereiken. In 2017 won ze deze competitie zelfs met het lied E ēmendur ("Gek").

In het lied Karma zingt ze dat de ellende waar ze in zit haar eigen schuld is en de tekst begint met de regel: “God vergeeft me niet”. Vervolgens geeft ze aan dat het leven haar te veel verwend heeft. Ze leefde als een ster en lachte om de ellende van anderen. Nu is ze zelf door anderen verlaten en ze merkt dat als ze om hulp wil roepen ze geen stem meer heeft en anderen zich verkneukelen. Haar tranen zijn roestig.

Het lied Karma is hier te bekijken.
De gegevens van de Albanese nationale finale vind je hier.

Terug naar het overzichtGepubliceerd op: 24-12-2020