Hooverphonic neemt voor BelgiŽ deel in nieuwe samenstelling

BelgiŽ zal op het Eurovisie Songfestival van 2021 in Rotterdam vertegenwoordigd worden door de band Hooverphonic. In 2020 was de band geselecteerd door de Vlaamse omroep VRT en zou de band deelnemen met het ingetogen lied "Release me". Toen het festival in 2020 werd afgelast moest de VRT eerst in overleg met de Waalse omroep om te bepalen welke omroep in 2021 verantwoordelijk zou worden voor de keuze van lied en artiest. Nadat duidelijk werd dat de VRT verantwoordelijk zou blijven en de Walen in 2022 weer aan de beurt zouden zijn werd besloten vast te houden aan Hooverphonic als Belgische kandidaat.

Met welk lied de band in 2021 zal deelnemen is nog niet bekend. Wel suggereerde producer en liedschrijver Alex Callier, onder meer co-auteur van Sennek's ďA matter of timeĒ,  dat voor 2021 voor een meer up-tempo lied gekozen zou worden.

De samenstelling van de band is in de loop van 2020 gewijzigd. De groep bestaat momenteel uit Alex Callier, gitarist Raymond Geerts en zangeres Geike Arnaert.  Zangeres Luka Cruysberghs, die in 2020 de zangpartij bij de uitvoering van "Release me" voor haar rekening zou nemen, heeft de band verlaten. Geike Arnaert maakte in de periode 1997-2008 ook deel uit van Hooverphonic en keerde in 2020 terug als leadzangeres. In Nederland is Geike vooral bekend van haar medewerking aan het lied "Zoutelande" waarmee de  groep BLōF in 2017 een grote hit scoorde.

De band Hooverphonic bestaat sinds 1995 en scoorde al diverse internationale hits, zoals "Mad about you" en Romantic.Terug naar het overzichtGepubliceerd op: 24-1-2021