Vasil opnieuw Noord-Macedonische kandidaat

Bij het vorige Eurovisie Songfestival in 2019 kreeg Noord-MacedoniŽ de meeste stemmen van de juryís en behaalde het land met het lied "Proud" het beste songfestivalresultaat in de geschiedenis van het land. Vasil Garvanliev, intern door de Noord-Macedonische omroep MRT aangewezen om het land in 2021 te vertegenwoordigen, ondersteunde leadzangeres Tamara Todevska daarbij op het Eurovisiepodium als achtergrondzanger. 

Vasil werd al bekend op 7-jarige leeftijd toen hij als kindster een hit scoorde met het lied "Marionka".  Op 10-jarige leeftijd verhuisde hij naar de Verenigde Staten, waar hij als solist van het Chicago Childrenís Choir op diverse grote podia stond. Hij studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Toronto, Canada. Hij vertolkte meer dan 50 rollen in operaís en trad daarnaast geregeld op als popartiest, zowel op de achtergrond als op de voorgrond.

In 2020 zou hij aan het Eurovisie Songfestival deelnemen met het lied "You". Op 20 januari 2021 maakte de Noord-Macedonische omroep bekend dat hij in 2021 alnsog mag deelnemen. Met welk lied hij naar Rotterdam zal komen is nog niet bekend. 


Terug naar het overzichtGepubliceerd op: 24-1-2021