Griekenland 2021: Doordansen tot het eind

Griekenland wordt op het Eurovisie Songfestival van 2021 vertegenwoordigd door de in Utrecht geboren en getogen  Stefania Liberakakis, die als artiestennaam alleen haar voornaam Stefania gebruikt.

In 2014 was Stefania in Nederland te zien in de The voice kids. Ze maakte deel uit van het koor van Kinderen voor Kinderen en in 2016 vertegenwoordigde zij als lid van de meidengroep Kisses, samen met Kymora Henor en Sterre Koning, Nederland op het Junior Eurovisie Songfestival in Malta en bereikte daar de achtste plaats met het lied "Kisses and dancin’". Tijdens dat festival kwam ze in contact met de Griekse delegatie en sindsdien werd haar carrière, gezien haar Griekse wortels, door de Griekse omroep gevolgd. 

In 2018 kwam haar eerste solo-single, Stupid reasons, uit, waarmee ze een eerste plaats behaalde in de Kids Top 20. In 2019 trad ze op tijdens de op de Griekse zender MAD TV uitgezonden uitreiking van de MAD Video Music Awards. Muziekvideo's van Stefania werden veelvuldig bekeken op YouTube. Naast haar muziek carrière acteerde ze in de televisieserie "Brugklas" en in enkele films. Momenteel ontwikkelt ze haar vaardigheden verder aan de Herman Brood Academie.

Stefania was één van de artiesten die door de Griekse omroep werd gevraagd om te solliciteren naar het Griekse ticket voor het songfestival van 2020 en werd uiteindelijk gekozen om voor Griekenland het lied SUPERG!RL te zingen. 

Griekenland is één van de landen die heeft besloten met dezelfde kandidaat door te gaan en dus zien we haar dit jaar alsnog in Rotterdam. 

Het lied waarmee ze deelneemt heet Last dance en heeft als strekking dat, ook al weet je dat een relatie eens zal eindigen, je er toch ten volle voor kan gaan: Er is geen voor eeuwig en altijd of er aan vastklampen als de nacht voorbij is. Maar als de droom die we bedacht hebben van vuur is, laten we die dan opnieuw beleven. Als onze harten aan een draadje hangen, laten we de wereld onder ons even vergeten en door dansen tot het eind.  Laten we de tijd die ons rest ten volle benutten en elkaar vasthouden tot de morgen komt.”

Het lied is hier terug te vinden in de Eurovision Artists database.


Terug naar het overzichtGepubliceerd op: 15-5-2021