Frankrijk 2021: Zie, hier ben ik dan

Frankrijk wordt op het Eurovisie Songfestival vertegenwoordigd door zangeres en liedschrijfster Barbara Pravi met het mede door haarzelf geschreven chanson Voilà (Zie hier). Op 30 januari was ze één van de twaalf kandidaten die deelnam aan Eurovision France, c'est vous qui décidez!, de Franse nationale finale voor het Eurovisie Songfestival. Ze kreeg van zowel het publiek als van de vakjury de meeste punten.

In haar songfestivalbijdrage zingt ze in de ik-vorm over een meisje dat de ambitie heeft zangeres te worden: Luister naar mij, de wannabee zangeres. Vertel over mij tegen je geliefden en vrienden. Vertel over dat meisje met die zwarte ogen en die dwaze droom. Het is niet zomaar een ambitie maar ze ontleent haar hele identiteit aan de rol van zangeres: Zie hier, dit is wie ik ben. Dit is hoe ik lach. Dit is hoe ik zal sterven. Ze weet nu al dat ze, ook als haar carrière voorbij zal zijn, zich vast zal klampen aan deze ambitie: Kijk naar mij, of anders naar wat er van mij over is. Ga niet weg, maar hou van mij zoals je houdt van een vriend die voor altijd weg is. Dit is alles wat ik heb, het is mijn mond, mijn kreet.

Als schrijfster heeft Barbara Pravi al Eurovisiesucces te pakken. Ze schreef  samen met Antoine Barrau, die beter bekend is onder zijn artiestennaam Igit en ook meeschreef aan de Franse songfestivalinzending van dit jaar, het lied J‘Imagine, waarmee Valentina Tronel in 2020 het Junior Eurovisie Songfestival won. Ook de Franse bijdrage aan het Junior Eurovisie Songfestival van 2019, Bim bam toi, is van de hand van dit duo. Barbara Pravi schreef daarnaast mee aan liederen voor artiesten als Yannick Noah and Chimène Badi.

Als zangeres kreeg ze onder meer bekendheid door het zingen van de soundtrack On m'appelle Heidi van de Franstalige versie van de Zwitserse film Heidi en door haar rol in de musical Un été 44.

De uitvoerig van Voilà tijdens de Franse nationale finale is hier terug te zien.
De gegevens van de nationale finale vind je hier.

Terug naar het overzichtGepubliceerd op: 31-1-2021