Tickethouders: geld terug en voorrang bij beschikbaarheid nieuwe tickets

Personen die vorig jaar een kaartje hebben gekocht voor één of meer van de shows van het Eurovisie Songfestival en deze hebben bewaard voor dit jaar krijgen in februari hun geld terug. Als bekend is of en hoeveel publiek er dit jaar aanwezig kan zijn, dan zullen, als er nieuwe kaartjes beschikbaar komen, alle huidige tickethouders een unieke code ontvangen waarmee zij exclusief toegang kunnen krijgen tot de ticketverkoop voor de show van 2021 waar men eerder ook voor heeft geboekt. De EBU heeft dit op 3 februari bekend gemaakt tegelijk met de bekendmaking dat voor het festival van 2021 uitgegaan wordt van een show waarbij anderhalve meter afstand tot elkaar houden de norm is.

Eerder was het de bedoeling dat kaartjes die vorig jaar gekocht waren dit jaar gewoon geldig zouden zijn. Dat is nu niet meer mogelijk omdat het aantal beschikbare plekken wordt door de anderhalve meter maatregel sowieso een stuk kleiner wordt en ook zijn in de nieuwe opzet geen staanplaatsen mogelijk. 
Het festival zelf gaat dit jaar hoe dan ook door, zo heeft de songfestivalorganisatie meerdere malen verzekerd, indien nodig zonder publiek en optredens die zijn opgenomen in de landen van de deelnemers. 

Het streven blijft naar een festival waarbij alle 41 artiesten in Rotterdam Ahoy kunnen optreden.  Of en hoeveel bezoekers aanwezig kunnen zijn dit jaar is afhankelijk van hoe de coronasituatie en de maatregelen daartegen zich ontwikkelen.Terug naar het overzichtGepubliceerd op: 3-2-2021