Duits lied gezongen door Jendrik Sigwart en geschreven met ukelele

Net als in 2020 werd de Duitse kandidaat voor het Eurovisie Songfestival geselecteerd door een tweetal jury's: één bestaand uit honderd Eurovisiekenners en één bestaand uit twintig muziekprofessionals die ooit in een Eurovisiejury hebben gezeten. Dit jaar kwamen de juryleden na het beoordelen van honderd kandidaten en liedjes uit bij de 26-jarige zanger en liedschrijver Jendrik Sigwart.

Jendrik Sigwart werd geboren op 27 augustus 1994 in Hamburg en studeerde vier jaar aan het Instituut voor Muziek van de Osnabrück Universiteit voor toegepaste wetenschappen. Hij speelde belangrijke rollen in de musicals “My Fair Lady", "Hairspray" en "Peter Pan". 

Zijn favoriete muziekinstrument is de ukelele en hij wijdde zijn bachelor scriptie aan dit instrument dat hij ook gebruikt bij het componeren van zijn eigen liedjes. Ook het lied waarmee hij aan het Eurovisie Songfestival zal deelnemen is door hem geschreven met behulp van dit instrument.
 
Op 25 februari zal het lied gepresenteerd worden op de Duitse televisie.Terug naar het overzichtGepubliceerd op: 6-2-2021