Oproep aan Rotterdammers: zing mee in het stadsprogramma

Muzikale Rotterdammers, zangtalent uit de regio en iedereen die van zingen houdt kan zich nu al warm maken voor het Eurovisie Songfestival! Onder het motto: "Rotterdam, laat je horen!" roept de Rotterdamse Songfestivalorganisatie samen met (bekende) ambassadeurs haar stadsgenoten op om in aanloop naar het Eurovisie Songfestival 2021 in Rotterdam letterlijk van zich te laten horen. Alle muzikale inzendingen zijn welkom! De mooiste, opvallendste en/of ontroerendste inzendingen maken vervolgens kans op een plek in het Rotterdamse Stadsprogramma. Het inzenden van (eigen) liedjes is vanaf zaterdag 13 februari 2021 mogelijk via: www.rotterdamlaatjehoren.nl 

Samen met Rotterdamse ambassadeurs zoals voormalig Songfestivaldeelneemster Esther Hart en cabaretier Richard Groenendijk en Jordy Dijkshoorn, leadzanger van de Rotterdamse formatie De Likt, roepen de organisatoren van het stadsprogramma Rotterdammers van alle leeftijden en uit alle hoeken van de stad op om zich van hun muzikale kant te laten zien. 

Juist nu in coronatijd willen we graag een positief geluid brengen en Rotterdammers langzaam maar zeker warm maken voor het 65e Eurovisie Songfestival in Rotterdam. We geven Rotterdams talent een platform en hopen dat er massaal aan de oproep gehoor gegeven wordt. Rotterdam OPEN UP en …Laat je horen! “, zegt Reinier Weers, programmeur Stadsprogramma Eurovisie Songfestival 2021 namens Rotterdam Festivals, de officiële partner van gaststad Rotterdam.

Wie mee wil doen moet de volgende stappen zetten:

1. Maak een cover van een songfestivallied of schrijf zelf een nummer. 
2. Maak een filmpje van je optreden, waarbij je zowel jezelf kan begeleiden of een ander de begeleidende muziek kan verzorgen. De film moet horizontaal zijn opgenomen (in landscape formaat) en in de hoogst mogelijke kwaliteit zijn.
3. Verstuur deze video via What’s app naar telefoonnummer 06 228 411 06 of stuur je video met WeTransfer naar laatjehoren@rotterdamfestivals.nl. Vermeld hierbij je voornaam, achternaam en e-mailadres. Als je al een Youtube kanaal hebt kun je ook de verborgen link van je nieuwe liedje naar dat adres sturen. De video mag nog niet eerder gepubliceerd zijn.

Terug naar het overzichtGepubliceerd op: 12-2-2021