Moldavië 2021: Verlangen naar iets zoets

Moldavië behoort tot de landen die de kandidaat die voor het festival van 2020 was geselecteerd op voorhand heeft aangewezen voor het festival van 2021 en dus zal Natalia Gordienko namens het land haar opwachting maken in Rotterdam. In 2020 was ze één van de 35 artiesten die door omroep TRM waren uitgenodigd voor een auditie en één van de 20 die werden geselecteerd voor deelname aan de nationale finale van dat jaar. Haar lied Prison kon zowel de vakjury als het stemmende publiek het meest bekoren, waardoor zij de Moldavische kandidaat voor het 65e Eurovisie Songfestival werd.

In 2006 had de zangeres Moldavië al eens op het Eurovisie Songfestival vertegenwoordigd. Toen zong ze samen met de zangers Arsenium (echte naam Arsenie Toderas) en Connect-R (echte naam Stefan Mihalache) het lied Loca en bereikte daarmee een 20e plaats in de finale. Datzelfde jaar won ze Slavianski Bazaar, een competitie voor Slavische muziek en niet lang daarna sleepte ze voor Moldavië een gouden medaille in de wacht in de categorie Zang van het WK Podiumkunsten in Los Angeles. 

Het nieuwe lied dat voor het festival van 2021 geschreven moest worden heet Sugar (“Suiker”). In dit lied zingt ze dat haar lichaam haar vertelt te verlangen naar iets zoets. Dat verlangen is zo sterk dat ze tegen de muren oploopt als dat niet snel bevredigd kan worden. Ze wil niet langer alleen zijn en vraag haar geliefde aan dit verlangen te voldoen en het zoete dat hij kan bieden nooit meer weg te halen, want ze kan niet meer zonder.

Het lied is hier te bekijken en te beluisteren.


Terug naar het overzichtGepubliceerd op: 7-3-2021