San Marino 2021: Jij stuwt mijn adrenaline-niveau omhoog

San Marino is één van de landen die had aangekondigd op het Eurovisie Songfestival van 2021 door te gaan met de artiest die eerder gekozen was voor het afgelaste festival van 2020. Het is dus geen verrassing dat ook dit jaar zangeres Senhit Zadik Zadik voor dit land op het Eurovisiepodium zal staan. Ze had eerder met dit bijltje gehakt want in 2011 vertegenwoordigde ze het land ook al, toen met het lied Stand by, dat strandde in de halve finale van dat jaar. De in 1979 in Bologna, Italië, geboren zangeres gebruikte toen de naam Senit. In 2020 zou ze deelnemen met het lied Freaky!.

Toen San Marino het lied voor 2021, getiteld Adrenalina, bekend maakte, bleek het land toch een nieuwe naam aan het deelnemersveld toe te voegen. Naast Senhit zal de Amerikaanse rapper Flo Rida op het podium staan, die volgens zijn paspoort Tramar Dillard  Zijn artiestennaam is afgeleid van de naam van de staat Florida, waar hij is geboren en opgegroeid. Als rapper scoorde diverse internationale hits.

In het lied zegt Senhit tegen Flo Rida dat hij haar adrenaline-niveau tot grote hoogte opstuwt: Slechts één aanraking en ik ontvlam. Een vlam en dan dynamiet!. Flo Rida antwoordt daarop dat het wederzijds is: “Senhit, zij heeft adrenaline. Zij bewerkt mijn lichaam met hete kolen. Bel 911 als zij om de hoek komt, want we vlammen bij een aanraking.”

Van de tien eerdere deelnames van San Marino strandden er acht in de halve finales en het beste resultaat dat het land tot nu toe behaald heeft is de 19e plek van Serhat op het Eurovisie Songfestival van 2019. Na de bekendmaking van het lied waarmee het land dit jaar deel neemt schoot het land omhoog in de kansenlijstjes bij de bookmakers en ook in de stemmingen op internet die tot nu toe gehouden zijn doet het lied het goed. Zou dit het eerste grote succes van San Marino op het festival worden? In mei weten we meer.

Het lied is hier terug te vinden in de Eurovision Artists databaseTerug naar het overzichtGepubliceerd op: 10-3-2021