Zes oud-winnaars gaan dak op voor optreden tijdens finale

Zes oud-winnaars van het Eurovisie Songfestival mogen van de songfestivalorganisatie het dak op voor de interval act tijdens de finale van het evenement op 22 mei. 

Onder de naam ‘Rock the roof’ verzorgen Lenny Kuhr (1969), Teach-In, (1975), Sandra Kim (1986), Helena Paparizou (2005), Lordi (2006) en Måns Zelmerlöw (2015) dan een optreden op de daken van de Maassilo, Hotel New York en het Depot Boijmans Van Beuningen in Rotterdam. De groep Teach-In die tot aan de winst van Duncan Laurence in 2019 gold als de meest recente Nederlandse winnaar van het songfestival, komt voor de gelegenheid voor het eerst sinds lange tijd weer bij elkaar. 

Head of Show Gerben Bakker verwacht dat door te filmen op grote hoogte Europa niet alleen muzikaal, maar ook visueel te verrassen: “Ieder shot in deze stad is raak. Rotterdam gaat niet snel vergeten worden.”

Bakker zegt op de officiële songfestivalwebsite blij te zijn dat deze artiesten meteen ‘JA’ zeiden op het verzoek om hier aan deel te nemen: “Omdat dit het 65e Songfestival is maken we een reis door de tijd. Natuurlijk geven wij ook met heel veel liefde Nederlandse winnaars zoals Lenny Kuhr en Getty Kaspers dit unieke podium. Wij zijn er bijzonder trots op dat Teach-In in de originele bezetting na een zeer lange tijd weer samenkomt. Iedere optreden krijgt een eigen unieke sfeer.”Terug naar het overzichtGepubliceerd op: 26-3-2021