Montaigne neemt deel vanuit eigen land

Vanwege de nog altijd bestaande reisbeperkingen vanwege de risicoís op verspreiding van het coronavirus zal de Australische omroep SBS niet met een eigen delegatie naar Rotterdam reizen voor het Eurovisie Songfestival. Dat betekent ook dat Montaigne, de Australische kandidaat voor dit jaar, niet live in Rotterdam zal optreden tijdens het festival. AustraliŽ doet nog wel mee en zal gebruik maken van de live-on-tape opname die eerder van het Australische lied, Technicolour, is gemaakt.

Alle landen die dit jaar deel nemen moesten een dergelijke opname naar de European Broadcasting Union sturen zodat deze gebruikt kon worden als vanwege reisbeperkingen of quarantainemaatregelen een liveoptreden onverhoopt niet mogelijk zou zijn.

Josh Martin, delegatiehoofd van SBS vond het een moeilijk, maar gezien de omstandigheden onvermijdelijk besluit en was tegelijk vol lof voor de Nederlandse organisatie die, met succes,  alles op alles heeft gezet om het festival door te laten gaan.  ďAustraliŽ heeft het Eurovisiegevoel al meer dan 35 jaar omarmd en de liefde en het enthousiasme voor het evenement is alleen maar gegroeid sinds 2015, toen we in Wenen voor het eerst zelf deelnamen. Ook dit jaar zal AustraliŽ meedoen aan ís werelds grootste liedjeswedstrijd, maar dit jaar zal onze artiest in eigen land optreden en niet in het buitenland. Felicitaties zijn op zijn plaats voor de gastomroep voor al het mooie werk dat al verricht en we werken graag verder samen om er een succesvolle editie van te maken. Montaigne zal, zoals van haar verwacht mag worden, nog steeds fel strijden voor de winst met haar opbeurende en krachtige anthem Technicolour. We are in it to win it.Ē

Meer reacties op het besluit van AustraliŽ om vanuit eigen land deel te nemen zijn te vinden op de site van de Australische omroep SBS.

Zie ook: AustraliŽ 2021: Breng weer volop kleur in het levenTerug naar het overzichtGepubliceerd op: 21-4-2021