Kaartverkoop begint op 8 mei om 12:00 uur

De kaartverkoop voor het Eurovisie Songfestival begint op 8 mei om 12:00 uur ís-middags. Dat heeft de songfestivalorganisatie vandaag bekend gemaakt, nadat het kabinet bevestigde dat publiek, zoals het er nu naar uit ziet, nog steeds welkom is op het songfestival. Als het met de cijfers de verkeerde kant uitgaat tussen vandaag en de dagen waarop het festival plaatsvindt kan in theorie alsnog besloten worden dat het festival zonder publiek moet plaatsvinden, maar het groene licht van vandaag gaf de songfestivalorganisatie voldoende vertrouwen om de start van de kaartverkoop aan te kondigen. Voor elke show komen 3.500 kaartjes beschikbaar.

Alleen mensen die vorig jaar een kaartje hadden voor het afgelaste festival krijgen toegang tot de kaartverkoop. Deze mensen krijgen een mail met een link en een unieke toegangscode. De code biedt echter geen garantie op een kaartje want het aantal beschikbare plaatsen is een stuk kleiner dan vorig jaar.

Iedereen die in aanmerking komt en voorafgaand aan het startmoment van de kaartverkoop inlogt op de site waar de kaartverkoop plaats vindt , wordt om 12:00 uur op 8 mei op willekeurige volgorde in een wachtrij geplaatst. Wie pas na dat tijdstip inlogt moet achteraan in de wachtrij aansluiten. Prijzen variëren van 45 euro voor de goedkoopste plaatsen in de halve finales tot 250 euro voor de duurste plaats in de finale van het festival. 

Bezoekers moeten op de dag van de show die ze willen bezoeken een coronatest doen en bij de ingang van de arena laten zien dat het testresultaat negatief (geen corona) is.

Meer informatie over prijzen en voorwaarden is te vinden op songfestival.nl.Terug naar het overzichtGepubliceerd op: 29-4-2021