Dag 5: liveblog 2e repetities

Vandaag volgen wij de 2e repetities in Ahoy, en houden jullie live op de hoogte, in samenwerking met eurovisionuniverse.com

17.15 - OekraÔne
Hekkensluiter van de dag Go_A, treedt aan met een stand-in (Emmy) voor zangeres Kateryna Pavlenko. Kateryna voelde zich vanmorgen niet helemaal fit, en overeenkomstig de geldende veiligheidsmaatregelen blijft zij in afwachting van de uitslag van een coronatest in quarantaine.
Of de stand-in live zingt, of dat de bandopname van de eerste repetitie werd gebruikt, is niet helemaal duidelijk. Feit is, je houdt van dit genre of niet. De act staat als een huis. Met een 9e plaats in de polls zal OekraÔne zich ongetwijfeld vrij eenvoudig plaatsen voor de finale

16.50 - Azerbaijan
Ook vandaag zet Efendi een degelijke repetitie neer. Hier en daar wat schoonheidsfoutjes in zang en dans, en iets meer overtuiging dan afgelopen zondag. Een 21e plaats in de poll. Een finaleplaats is zeker niet uitgesloten.

16.25 - RoemeniŽ
Roxen treedt aan in dezelfde comfortabele outfit als afgelopen zondag. Hoewel vocaal iets sterker dan tijdens de 1e repetitie, komt Roxen nerveus over, wat haar stem en de sterke boodschap van haar lied geen goed doet. 16e in de polls... Finale wellicht, als ze zich weet te herpakken.

16.00 - IsraŽl
Tijdens de eerste repetitie werd al duidelijk dat het voor Eden af en toe lastig is om zang en dans te combineren. Het geheel ziet er hip, energiek en modern uit maar ook vandaag heeft Eden af en toe moeite met de combi zang en dans. 17e in de polls, maar gaat IsraŽl de finale halen?

15.35 - BelgiŽ
Ook vandaag maakt Hooverphonic indruk met hun ingetogen sobere en weldoordachte act. Een welkome afwisseling tussen al het visuele geweld. Slechts een 20e plaats in de polls maar hopelijk zien we BelgiŽ dankzij de vakjury terug in de finale.

14.45 - KroatiŽ
Vocaal gezien klinkt deze repetitie een stuk beter dan de eerste. De act zit prima in elkaar, Albina zelf komt nog wat onzeker en nerveus over. Hopelijk zet ze zich daar nog overheen voor dinsdag. Met een 19de plaats in de polls moet een finaleplaats dan zeker mogelijk zijn.

14.20 - Noorwegen
Vandaag zet TIX een prima repetitie neer. Vocaal vele malen beter dan afgelopen zaterdag, toen de zenuwen hem nog parten leken te spelen. TIX heeft een hoge gun- en symphatiefactor, en met een 15de plaats in de polls zien wij hem graag terug in de finale

13.54 - Cyprus
Elena zet wederom een prima repetitie neer, af en toe klinkt ze wat buiten adem. Met een zevende plaats in de polls zal Cyprus zonder al te veel moeite een finaleplaats weten te behalen

13.30 - Ierland
Er is hard gewerkt in het Ierse kamp de afgelopen dagen. Kwam het geheel afgelopen zaterdag nog erg rommelig over, tijdens de 2de repetitie komen alle graphics veel beter tot hun recht en lijkt het inderdaad alsnog of Lesley op blote voeten door een boek rent en de pagina's omslaat. Vocaal gezien is er nog wel wat winst te behalen. Met een 24e plaats in de polls, is het de vraag of het allemaal goed genoeg is voor een finaleplaats.

13.05 - Noord-MacedoniŽ
Zaten er afgelopen zaterdag nog wat schoonheidsfoutjes in zijn zang, vandaag zet†Vasil een degelijke repetitie neer, hoewel het lijkt of hij zich, met name op het eind tijdens de laatste uithaal, wat inhoudt om zijn stem te sparen.
Noord-MacedoniŽ bekleedt de 32 plaats in de polls. Het is maar zeer de vraag of Vasil zich weet te kwalificeren voor de finale

11.40 - AustraliŽ
Net als afgelopen zaterdag geen repetitie, aangezien Montaigne niet in Rotterdam aanwezig is, maar een exclusieve preview.

11.15 - Zweden
Had Tusse afgelopen zaterdag nog wat last van zijn stem, dit lijkt nu volledig hersteld. Op het podium stond een ogenschijnlijk zelfverzekerde, stralende Tusse, met een, zoals we van Zweden gewend zijn, goeddoordachte, gelikte act.
Zweden staat op de 10e plaats in de polls. Wij zien Tusse zeker terug in de finale

10.50 - Rusland
Ook hier geen veranderingen in de act. Solide en stabiele act en zang. De krachtige boodschap/ode aan de Russische vrouw komt overduidelijk over! Rusland staat 14e in de polls. Een finaleplaats zou geen probleem moeten zijn. Het zou ons niet verbazen als Rusland er in de finale een top tien, misschien wel een 5 notering uitsleept.

10.25 - SloveniŽ
In de 2e repetitie van SloveniŽ komt Ana beter uit de verf dan afgelopen zaterdag. Meer zelfvertrouwen in haar zang en beweging over het podium, hoewel het lijkt alsof haar schoenen niet echt comfortabel zitten.
Slovenie staat op de 35e plaats in de polls. Een finaleplaats zal nog een uitdaging worden.

10.00 - Litouwen
The Roop laat ook in de 2e repetitie een solide, dynamische act zien, met weinig tot geen veranderingen. The Roop staat op de 8e plaats in de polls. Een top tien notering moet zeker kunnen voor The Roop.Terug naar het overzichtGepubliceerd op: 12-5-2021