Liveblog repetities 13 mei

Natuurlijk houden we vandaag ook de repetities weer scherp in de gaten. Dit liveblog wordt dan ook voortdurend geŁpdatet, in samenwerking met: eurovisionuniverse.com.

14.45 - ServiŽ
Hurricane zet ook vandaag weer een prima repetitie neer. Wat soepeler in dans, echter wel wat instabieler qua zang. Met een 25e plaats in de polls zou het zomaar kunnen dat we de dames in de finale terug gaan zien.

14.20 - IJsland
Tijdens de eerste repetitie zetten Daði og Gagnamagnið al een act neer die stond als een huis. Het knullige, onhandige bewegen en dansen.... alles is onderdeel van de act, goed doordacht en gepefectioneerd tot in de puntjes. Vandaag doen ze dat weer. Zang en act staan als een huis. Na de eerste repetitie schoten ze in de polls omhoog naar de 5e plaats. They have a good thing going! Hebben wij zojuist naar de winnaar van het festival gekeken?

13.55 - MoldaviŽ
Tijdens de eerste repetitie kwam Natalia Gordienko (op de zang na) nog wat onwennig en oncomfortabel over. Met name haar hoge hakken leken haar parten te spelen. Er is blijkbaar hard gewerkt de afgelopen dagen. Prima act, Natalia straalt, en de zang was al meer dan okŽ. Met een 22e plaats in de polls moet het mogelijk zijn voor Natalia om zich te kwalificeren voor de finale.

13.30 - Polen
Rafał Brzozowski zet vandaag een iets stabielere repetitie neer, iets meer georganiseerd en minder chaotisch. Qua stem is hij allerminst stabiel. Met een 35e plaats in de polls ziet het er niet naar uit dat we Polen terug gaan zien in de finale.

13.05 - Oostenrijk
Vincent Bueno maakte tijdens de eerste repetitie indruk met zijn sobere act en staging, wat perfect bij zijn lied past. Vandaag doet hij dat nog eens dunnetjes over. Geen veranderen in zijn act, die staat als een huis. Met een 26e plek in de polls moet het toch mogelijk zijn om een plek in de finale te behalen.

11.40 - Griekenland
De Nederlands-Griekse Stefania verraste tijdens de eerste repetitie vriend en vijand met een spectaculaire act. Ook qua zang stond zij stevig in haar hooggehakte zilver-paarse laarzen. Vandaag zet zij nog wat puntjes op de I.
Na de eerste repetitie steeg ze in de polls naar een tiende plaats. De verwachting is dat haar optreden in de 2e halve finale zeker niet haar last dance zal zijn.

11.15 - TsjechiŽ
Benny Cristo verschijnt vandaag brildragend op het podium. Act en kleding is verder hetzelfde. Hoewel de zang prima is, weet Benny niet te overtuigen. Houdt hij zich nog steeds in voor de liveshow? Zoals het er nu uitziet, met een 32 plaats in de polls, lijkt een finaleplaats ver weg.

10.50 - Estland.
Uku Suviste houdt zich in de 2e repetitie vocaal gezien wat beter staande. Verder is het nog steeds een rustige, sobere act. Niets mis mee, maar met een 36e plaats in de polls zien wij geen finaleplaats voor Estland in het verschiet.

10.25 - San Marino
Ook vandaag was de grote vraag: verschijnt Flo Rida op het podium. Het antwoord was wederom nee. Ook vandaag trad rapper Don Jiggy aan op het podium. Opvallend was dat in het icoon, wat Senhit aan het begin van de act draagt, een foto is geplaatst van Flo Rida, en dat ze halverwege haar optreden roept: Hello Rotterdam, are you ready to Flo Rida with me?.
Zang en dans wederom prima in orde. Met een 13e plaats in de polls, is de kans groot dat San Marino zich weer gaat plaatsen voor de finale

10.00 - Malta
Destiny verschijnt vandaag op het podium in een andere outfit. Zilverkleurige top met roze kousen. Ook de act is veranderd. Een en ander oogt dynamischer dan de eerste repetitie. De zang staat wederom als een huis. Met een inmiddels 2e plaats in de polls, zal de finale halen geen probleem zijn...maar is ze de grote winnaar?
Destiny kreeg na de eerste repetitie behoorlijk wat kritiek over haar heen, wat betreft haar outfit, waarop zij scherp pareerde: DIT is nu precies waarover het gaat in mijn lied: IK draag waarin me IK me fijn en okŽ voel, en wat een ander daarvan meent te moeten vinden: Je me casse!!

Terug naar het overzichtGepubliceerd op: 13-5-2021