Jeangu Macrooy: met beste vriend op het podium

Vanavond was er de meet & greet van de pers met Jeangu Macrooy. De Nederlandse deelnemer zegt dat hij blij is dat het eindelijk zo ver is na zo lang wachten. Hij zegt dat hij een perfectionist is dus dat er altijd wel wt is, maar hij had enorm veel plezier in het op het podium zijn. Hij is ook blij met het publiek, omdat het heel lang geleden is dat hij voor publiek mocht optreden.

Over de act zegt Jeangu dat het een verhaal is over door iets heen breken dat je tegenhoudt. Het is heel belangrijk voor Jeangu om in Sranantongo te zingen, de taal die in Suriname veel gesproken wordt. Het songfestival is iets heel divers. Hij is trots dat hij op dat podium in die taal mag zingen. Het is een bijzondere ervaring voor Jeangu om met zijn tweelingbroer Xillan, die zijn beste vriend is, op het podium te staan. Hij is wel verdrietig dat zijn moeder door de corona-regels niet bij hem kan zijn. Hij voelt wel de support van haar en van zijn vader. Ze zijn erg trots.

Jeangu is trots dat hij Nederland mag vertegenwoordigen en dat hij de artistieke vrijheid krijgt om te doen wat hij wilde. Met al die meningen die langskomen concentreert hij zich vooral op diegenen die plezier aan zijn muziek beleven.Terug naar het overzichtGepubliceerd op: 13-5-2021