Liveblog tweede repetities tweede halve finale

Ook vandaag volgen wij weer de tweede repetities. Wij houden jullie live op de hoogte, in samenwerking met www.eurovisionuniverse.com

13.55 - Denemarken
De heren van Fyr og Flamme brengen een gezellig liedje in het Deens, wat het in de jaren '80 prima had gedaan. Aan enthousiasme ontbreekt het de heren niet. Vocaal gezien kunnen er nog wel wat puntjes op de I. Met een 27e plaats in de polls zal het een net wel/net niet kwalificatie worden voor de finale.

13.30 - Zwitserland
Gjon's Tears zet wederom een repetitie neer die staat als een huis. Hoewel de meningen over de staging (druk, rommelig) erg verdeeld zijn, zien wij een totaalplaatje dat past bij Gjon en zijn lied. Finale? Zonder enige twijfel. Top 5? Hoogstwaarschijnlijk wel. Winnaar? Wie weet.

13.05 - Letland
Samanta Tina is net als haar achtergrondzangeressen (met spatschermen) gekleed in het groen. Bij een lied als dit verwacht je wat meer spektakel qua dans en visuals. Dat gebeurt eigenlijk op geen enkel moment.  Met de stem van Samanta is niets mis. Of het allemaal genoeg is voor een plek in de finale valt te betwijfelen

11.40 - Finland 
Alles wat je bij een rock act kunt verwachten passeert de revue... x 10. Blind Channel rockt zich vol overgave en met rood gekleurde middelvingers de drie minuten door. Met een 11e plaats in de polls zien wij ze zeker terug in de finale.

11.15 - Bulgarije
In een prachtige setting (ze staat op een boot in het water) zingt Victoria haar krachtige ballad. Rustig, ingetogen en vol overtuiging. Met een 6e plaats in de polls gaan wij Bulgarije zeker terugzien in de finale.

10.50 - Portugal
The Black Mamba start wederom in een zwart-witte setting. Ook nu weer zingt Pedro Tatanka alsof het allemaal heel makkelijk is. Een rustige, ingetogen act en staging, relaxed en vol overtuiging. Gaat Portugal voor een verassing zorgen? Wie weet. Een primeur hebben ze al te pakken, aangezien het voor het eerst is dat een Portugese deelnemer volledig in het Engels zingt. En een finaleplaats is zeker haalbaar.

10.25 Albanië
Anxhela staat alleen op het podium. Zang is net als tijdens de eerste repetitie prima in orde. De graphics op de achtergrond zijn wat georganiseerder.
Anxhela is één van de weinigen die in haar eigen taal zingt. Haar lied gaat er kort samengevat over dat ze voorheen lachte als iemand problemen had, en nu ze zelf problemen heeft, lacht een ander. Problemen qua notering in de polls heeft ze zeker: 37e plaats. Ook Albanië gaan we hoogstwaarschijnlijk niet terugzien in de finale.

10.00 - Georgië
Tornike staat alleen op het podium in jeans en wit overhemd. De setting is sober. De tekst van zijn lied wordt op de achtergrond geprojecteerd en op zijn hoofd als hij zit. Prima gezongen, en toch komt het niet helemaal aan. Hij kijkt er nogal boos bij, maar dat kan te maken hebben met zijn notering in de polls: allerlaatste. Wij vermoeden dat het Eurovisie avontuur voor Georgië na donderdag ten einde is.

Terug naar het overzichtGepubliceerd op: 14-5-2021