En de winnaar is... De Jozefschool

Het songfestival kent een eerste voorlopige winnaar. In de finale van het Jong Roffa Songfestival, dat onderdeel uitmaakt van het stadsprogramma van Rotterdam rond het Eurovisie Songfestival, kreeg de Jozefschool uit Hoek van Holland de meeste punten.

In het begin van hun lied, Superheld, zitten kinderen alleen op hun kamer en twijfelen ze over wat ze moeten doen en met wie. Ze concluderen dat samen verder gaan leuker is en dat je daarbij gewoon jezelf kan blijven. Het lied is hier te bekijken.

Het werk van de deelnemende leerlingen zit er nog niet op, want de scholen die eerste, tweede en derde zijn geworden mogen een professionele videoclip van hun lied maken en krijgen daarbij de nodige ondersteuning. De clips worden opnieuw beoordeeld en de school die de beste clip maakt krijgt een workshop met Trijntje Oosterhuis

Tientallen scholen reageerden op de oproep om mee te doen aan het festival en stuurden een eigen songfestivallied in. Op 6 april maakte een vakjury, bestaande uit Esther Hart, Shary-An en Buddy Vedder, bekend welke veertien scholen aan de finale mochten meedoen.
Terug naar het overzichtGepubliceerd op: 14-5-2021