Pools delegatielid test positief op corona

Vandaag kwam de EBU met een mededeling over de Poolse delegatie op het Eurovisie Songfestival:
Tijdens een routinetest bij aankomst op de locatie van het Eurovisie Songfestival op zaterdag 15 mei, is een lid van de Poolse delegatie positief getest op corona. De Poolse delegatie was donderdag voor het laatst ter plaatse geweest toen de hele delegatie in het bezit was van een negatieve coronatest. Conform het ARBO-protocol is deze persoon nu in isolatie gegaan. Als voorzorgsmaatregel in de aanloop naar de showweek zullen de andere leden van de Poolse delegatie een PCR-test moeten ondergaan en in quarantaine gaan. Als gevolg hiervan zal de Poolse delegatie op zondag 16 mei niet persoonlijk aanwezig zijn bij het Turqoise loper-evenement. We zullen te zijner tijd meer updates ontvangen en sturen onze beste wensen naar de hele delegatie.
Het Eurovisie Songfestival 2021 vindt dit jaar plaats met de volledige steun en assistentie van de Nederlandse autoriteiten. Ons primaire doel is om een ​​volledig corona-veilig evenement te creéren, en de gezondheid en het welzijn van alle deelnemers, mensen die werken op het evenement of in het publiek is onze belangrijkste prioriteit. Een reeks strikte maatregelen, waaronder isolatie, social distancing en regelmatige tests, zijn aan iedereen opgelegd op advies van professionals in de gezondheidszorg om de veiligheid van iedereen te waarborgen. We zijn erg dankbaar voor de steun van de autoriteiten hierin, en voor alle delegaties, crew, locatiepersoneel en contractanten voor hun bereidwillige medewerking om ervoor te zorgen dat de wedstrijd kan plaatsvinden.

Het is niet bekend of het lid van de Poolse delegatie zanger Rafał is of iemand anders uit de Poolse delegatie. Wie het ook is, Eurovision Artists wenst diegene een goed herstel.

Terug naar het overzichtGepubliceerd op: 15-5-2021