Oostenrijk 2021: Als jij ons wil begraven, het zij zo.

De Oostenrijkse kandidaat voor het Eurovisie Songfestival in Rotterdam, Vincent Bueno, werd vorig jaar al intern aangewezen door de Oostenrijkse omroep ORF. De in 1985 in Wenen geboren zanger werd in 2008  bekend bij het Oostenrijkse publiek door het winnen van de talentenjacht Musical! The show, waarin de deelnemers bekende musicalhits ten gehore brachten. Sindsdien was hij in diverse andere televisieshows te zien. 

In 2016 nam hij deel aan de Oostenrijkse nationale finale  met het lied All we need is love. In 2017 was hij één van de achtergrondzangers van Nathan Trent bij de uitvoering van de Oostenrijkse Eurovisie-inzending van dat jaar, Running on air. Het lied waarmee hij vorig jaar zou deelnemen heet Alive. Dit jaar staat hij in Rotterdam met een lied dat de titel Amen heeft meegekregen. Vincent Bueno heeft Filipijnse wortels en geniet ook op de Filippijnen enige bekendheid. In 2011 gaf hij een concert in San Juan. Ook stond hij in het voorprogramma van de Filipijnse zangeres Sarah Geronimo bij een optreden in Wenen.

Het Hebreeuwse woord Amen klinkt vaak aan het slot van een gebed en betekent ‘Het is zo’ of ‘Het zij zo’. In de songfestivalinzending van Oostenrijk legt de zanger zich erbij neer dat een relatie ten einde is gelopen. Het eind van de relatie wordt in het lied omschreven als een overlijden met de daarbij behorende rituelen: Voor jou is het zomaar een begrafenis, maar voor mij is dit het einde. De band speelt ‘Gone too soon’, ik had nooit verwacht dat je onze relatie wilde begraven. Maar als dit echt is wat je wilt, het zij zo.

Het lied is hier terug te vinden in de Eurovision Artists databaseTerug naar het overzichtGepubliceerd op: 15-5-2021