Oproep van EBU: stuur je eigen video in voor de fan recap van dit jaar

Ook dit jaar nodigt de European Broadcasting Union fans van het Eurovisie Songfestival uit om video's te maken en in te sturen waarop fans meezingen en dansen op hun favoriete lied van het jaar. Compilaties van de binnengekomen video's zullen worden gebruikt bij speciale 'Eurovision Song Celebration' shows die door Eurovision.tv op YouTube zullen worden uitgezonden. Op de site van Eurovision.tv wordt al gesproken over 'een nieuwe traditie'. 

Vorig jaar ontstonden de zogenaamde 'fan recaps' als onderdeel van de alternatieve programmering na de afgelasting van het Eurovisie Songfestival in dat jaar. Op de dagen dat de halve finales zouden plaatsvinden werden op YouTube speciale shows uitgezonden met de muziekvideo’s van de landen die zouden deelnemen, in de door de producenten van het festival vastgestelde startvolgorde. Aan het eind van deze shows volgde, in plaats van een compilatie van de optredens, de compilatie met beelden van zingende en dansende fans. 

Dit jaar worden op 28 en 29 mei op YouTube vergelijkbare shows uitgezonden, maar nu worden daarin de vooraf opgenomen optredens van de deelnemers van dit jaar getoond die gemaakt waren voor het geval een artiest vanwege de coronamaatregelen niet live zou kunnen optreden in Ahoy. Deze shows zullen, net als die van vorig jaar, worden afgesloten met de genoemde fan-recap.

Fans die mee willen doen hebben tot 21 mei de tijd hun video op te nemen en naar de EBU te sturen. Meer informatie over de voorwaarden voor deelname is te vinden op www.eurovision.tv.

De compilatie die vorig werd getoond tijdens de eerste show van vorig jaar is hier terug te zien.


Terug naar het overzichtGepubliceerd op: 15-5-2021