Online versie Eurovision Village geopend

Sinds gisteravond is Eurovision Village open. Onder het motto ‘Als de wereld niet naar Rotterdam kan komen, moet Rotterdam maar naar de wereld’ is op www.eurovisionvillage.com een online versie van een festivalterrein gecreëerd waar live-optredens worden uitgezonden en een virtuele tour door de stad gemaakt kan worden. De openingsact werd op zaterdag 15 mei verricht door Afrojack. Vandaag is daar vanaf 18:00 uur de officiële openingsceremonie van het Eurovisie Songfestival op het turquoise tapijt te volgen. Maandagavond staat een uniek optreden van Duncan Laurence gepland vanuit de Maassilo. 

Het optreden van Afrojack werd verzorgd vanaf de Rotterdamse Koningshavenbrug ‘De Hef’, 50 meter boven de stad. Afrojack beschouwt Rotterdam als zijn thuishaven en vond het een absolute eer om op deze manier Eurovision Village te openen: “Ik heb veel spectaculaire shows mogen doen over de hele wereld, maar deze show is onvergetelijk

Maandagavond 17 mei, om 21.00 uur, treedt Duncan Laurence op in een intieme akoestische setting vanaf de 10e etage van de voormalige graansilo, de Maassilo. Dit is de plek waar hij in 2019 zijn winnende nummer ‘Arcade’ heeft opgenomen. “Het Eurovisie Songfestival heeft mijn leven op z’n kop gezet," zegt Duncan Laurence daar nu over. "Het heeft nieuwe deuren geopend en mij de kansen en mogelijkheden gegeven om mij volledig te kunnen richten op datgene wat ik belangrijk vind: muziek maken. Het voelt voor mij nu extra bijzonder dat ik in de eerste online Eurovision Village kan optreden op deze bijzondere plek en in deze unieke setting.

Paul de Leeuw zal vanaf maandag 17 mei iedere dag van 20.00 tot 21.00 uur de show ‘Open Up Daily’ presenteren, waarin diverse artiesten zullen optreden. Een van de artiesten die in de show optreedt is drievoudig Eurovisiewinnaar Johnny Logan.

Renske Satijn, directeur Rotterdam Festivals is bijzonder trots op wat tot stand gebracht is: “Er zijn zoveel verschillende activiteiten op het platform. Die diversiteit maakt de online village uniek. Je waant je als bezoeker van dit platform écht in de stad en loopt van de ene bekende Rotterdamse locatie naar de volgende. Je ontmoet bijzondere bewoners, bezoekt een online talkshow en kunt achter de schermen kijken in Ahoy. En vervolgens geniet je van bijzondere optredens. Zo creëren we ook online het echte festivalgevoelTerug naar het overzichtGepubliceerd op: 16-5-2021