Nieuws over Polen, IJsland, Malta en RoemeniŽ

Vandaag kwam de EBU met een nieuwe verklaring over de vier delegaties die gisteren de openingsceremonie (het turquoise loper-evenement) niet konden bijwonen:

Na de positieve corona-test in de Poolse delegatie op zaterdag 15 mei, ondergingen alle andere Poolse delegatieleden een PCR-test, in overeenstemming met het gezondheids- en veiligheidsprotocol van het Eurovisie Songfestival 2021. We zijn verheugd te kunnen melden dat al deze PCR-tests negatieve resultaten opleverden.

Uit voorzorg blijft de Poolse delegatie in quarantaine tot woensdag, waarna alle delegatieleden opnieuw worden getest, voorafgaand aan de generale repetities voor de tweede halve finale waarin Polen optreedt.

Na een positieve corona-test op zondag 16 mei bij de IJslandse delegatie, hebben ook alle IJslandse delegatieleden een PCR-test ondergaan waarvan we de resultaten vandaag verwachten. Ook de IJslandse delegatie zal in quarantaine blijven en zal opnieuw worden getest voorafgaand aan de generale repetities voor de tweede halve finale.

Alle geaccrediteerde personen, inclusief artiesten, moeten een negatief testresultaat hebben voordat een land opnieuw kan deelnemen aan de productie.

De delegatieleden uit Malta en Roemenië hebben geen van allen een positief testresultaat gekregen en zijn ook niet in quarantaine. Omdat ze in hetzelfde hotel verblijven als Polen en IJsland namen ze niet deel aan de openingsceremonie en ondergingen ze ook een PCR-test als veiligheidsmaatregel. Beide delegaties worden vandaag verwelkomd in de arena voor repetities na de negatieve resultaten van de routinetest vanmorgen, zoals te doen gebruikelijk.

Tijdens het hele proces zijn alle beslissingen die door de organisatoren van het Eurovisie Songfestival worden genomen, gebaseerd op deskundig medisch advies van het medische team van het evenement en het Erasmus Medisch Centrum.

Terug naar het overzichtGepubliceerd op: 17-5-2021