Jeangu Macrooy: Ik hoop dat mensen zich gesterkt voelen

Gisteren stond Jeangu Macrooy onder meer Eurovision Artists te woord tijdens een hoteloptreden dat hij gaf. Hij zong daarbij ook enkele liedjes.

Jeangu opende met Grow: Het is een lied dat nog steeds een heel speciaal plekje in mijn hart heeft, aldus de zanger, die begeleid werd door zangeres A Mili (Milaisa Breeveld), tweelingbroer en zanger Xillan en door zijn producer Perquisit. In totaal zong hij vijf liedjes, eindigend met Birth of a new age. Het komt uit het hart, ik hoop dat jullie er allemaal kracht uit putten, Yu no man broko mi, voegde hij er bij het laatste lied aan toe.

Over wat zijn eigen favoriete songfestivalliedje was liet Jeangu heel weinig twijfel bestaan: dat moet Arcade zijn. Want Duncan is fantastisch, en Arcade is fantastisch, zegt de zanger gedecideerd. Op de vraag hoe hij dit hele songfestival ervaart op een schaal van 1 tot 10.000 zegt hij: Waarschijnlijk 1 miljoen. Dit is een geweldige reis, ik ben zo dankbaar dat ik de kans krijg dit te doen met zo veel mooie mensen om me heen. We gaan er wat moois van maken, dus kijken zaterdag!. Ook gaf hij ons een kijkje in zijn toekomst. Natuurlijk hoopt hij dat heel Europa opens up voor hem na het songfestival. Heel waarschijnlijk zal hij snel de studio in duiken voor nieuw materiaal.

Sowieso hebben we deze week een enthousiaste Jeangu Macrooy gezien. Iedere kijker heeft hem zien glunderen toen dinsdagavond de hele zaal voor hem begon te juichen, maar we kunnen uit de eerste hand verklappen dat hij de avond ervoor, tijdens de juryfinale, een nóg bredere lach liet zien.

Net als iedereen was ook Jeangu Macrooy te gast bij Nikkie Tutorials in haar Looklab. Hier zei hij over de repetities: We zijn net klaar met de tweede repetitie en het was zo geweldig. Ik heb er zo van genoten en het ging zo goed. Ik stapte de zaal binnen en ik zag het podium en het licht en ik dacht eindelijk, maar ook: oh we gaan over twee minuten repeteren. We hebben er veel werk in gestoken en het komt nu allemaal samen.

Over zijn team zegt hij: Ik heb een tweelingbroer, Xillan, ik heb altijd muziek met hem gemaakt. Naast hem hebben we A Mili die een heel erg goede vriendin is, maar ze voelt als familie. We hebben ook een geweldige danser, Gil Gomes Leal, hij danst en het is alsof elke vezel van zijn lichaam gevuld is met emotie. De dans verandert van pijn in feest. Dit om de mensen te bedanken die voor zichzelf opkomen en hun plaats in de wereld en de samenleving claimen door te zeggen Ik verdien respect, ik verdien liefde. Ik hoop dat mensen zich hierdoor gesterkt voelen. Ik geloof dat mensen het lelijke en pijnlijke moeten doorstaan om bij het mooie te komen?i>'.

Wij hebben inmiddels verschillende repetities van Jeangu Macrooy gezien en zijn optimistisch, in elk geval veel optimistischer dan de bookmakers.

Terug naar het overzichtGepubliceerd op: 20-5-2021