Duncan Laurence positief getest op corona

Duncan Laurence is positief getest op corona. Dat maakte de EBU vandaag bekend. Gisteren had Laurence milde symptomen. Daarom werd hij getest. De EBU verklaarde hierover het volgende: Duncan Laurence, de winnaar van het Eurovisie Songfestival 2019 die live op zou treden tijdens de grote finale van zaterdag, is positief getest op corona. Dat hebben zijn management en de organiserende omroepen bevestigd. Duncan heeft milde symptomen. Vanwege de minimale isolatieperiode van 7 dagen zal Duncan niet live kunnen optreden in Ahoy in Rotterdam, maar zal hij wel in een andere vorm in de show voorkomen.

Afgelopen maandag testte Duncan negatief in het Eurovisietestpaviljoen, waardoor hij toegang kreeg tot de locatie voor zijn optreden in de eerste halve finale. Woensdag vertoonde hij milde symptomen en leverde daarna helaas een positief resultaat af in een snelle antigeentest.

We zijn natuurlijk teleurgesteld, in de eerste plaats voor Duncan, die een live optreden op ons eigen Eurovisiepodium verdient na zijn overwinning in 2019 en het wereldwijde succes van Arcade, aldus Sietse Bakker, uitvoerend producent. We zijn ultiem trots op zijn openingsact voor de eerste halve finale. Natuurlijk wensen we Duncan een spoedig herstel.

Duncan is erg teleurgesteld, hij heeft hier al twee jaar naar uitgekeken. We zijn erg blij dat hij nog steeds te zien zal zijn in de finale op zaterdag 22 mei, aldus zijn management.

Op het Eurovisie Songfestival van dit jaar wordt een strikt gezondheids- en veiligheidsprotocol toegepast. Iedereen die op en om de locatie werkt moet in het bezit zijn van een negatieve corona-test, niet ouder dan 48 uur.

Sinds 6 april, toen de load-in begon in Ahoy, zijn er meer dan 24.400 tests uitgevoerd onder crew, vrijwilligers, artiesten, delegatieleden en pers. Slechts 16 daarvan (0,06%) hebben positieve resultaten opgeleverd. In de meeste gevallen waren ze van mensen die niet eerder naar de locatie waren geweest, of die er de laatste tijd niet waren geweest. Tot op heden zijn er geen besmettingen met zekerheid terug te voeren op de locatie.

Terug naar het overzichtGepubliceerd op: 20-5-2021