Uitgelicht: Frankrijk – Barbara Pravi

Een van de favorieten voor de winst is Frankrijk, vertegenwoordigd door Barbara Pravi. Als een van de reeds geplaatste finalisten, zal zij morgen voor de eerste keer live optreden. Maar wie is zij eigenlijk?

Barbara Pravi (geboortenaam Barbara Piévic) werd geboren op 10 april 1993 in Parijs.

Haar familie bestaat voornamelijk uit artiesten en muzikanten. Grootvader van vaders kant is Servisch. Ze heeft de Servische artiestennaam Pravi (Echt) aangenomen als eerbetoon aan haar grootvader.

Barbara begon haar muziekcarrière in 2014, na een ontmoeting met de Franse muzikant Jules Jaconelli. Met Jaconelli begon ze liedjes te componeren. Het jaar daarop tekende ze een contract met Capitol Music France. Bij het begin van haar professionele opnamecarrière trad Barbara op, op de soundtrack van de Franse versie van de Zwitserse film Heidi, en daarna werd ze gecast als Solange Duhamel in de muzikale show Un été 44 in november 2016, met liedjes geschreven door Jean-Jacques Goldman, Charles Aznavour en Maxime Le Forestier.

In 2017 bracht ze haar eerste officiële single "Pas grandir" uit. De single werd later opgenomen in haar debuut EP, dat het jaar daarop werd uitgebracht. Van 2017 tot 2018 trad Barbara op in de 55 Tour,ter ondersteuning van de Franse zanger Florent Pagny.

Eind 2018 besloot ze haar muziekstijl te veranderen door een meer traditionele Franse chansonstijl aan te nemen.

Naast het schrijven en componeren van haar eigen liedjes, heeft Barbara voor verschillende andere artiesten geschreven, waaronder Yannick Noah, Julie Zenatti, Chimène Badi, Jaden Smith, Louane en Florent Pagny.

In 2019 en 2020 componeerde zij de Franse inzendingen voor het Junior Eurovisie Songfestival; "Bim bam toi" voor de Franse tienerzangeres Carla in 2019 (5e plaats). "J'imagine", uitgevoerd door de Franse Valentina, in 2020, en werd de eerste Franse inzending die Junior Eurovisie won.

Barbara is zeer actief in de strijd tegen geweld tegen vrouwen, aangezien zij zelf eerder huiselijk geweld heeft overleefd. Ze heeft vaak bijgedragen aan muziekinitiatieven die bedoeld zijn om goede doelen te promoten die te maken hebben met vrouwenrechten. Zo werkte zij mee aan “ Debout les Femmes “, het officiele lied voor de Franse vrouwenbevrijdingsbeweging (Mouvement de Liberation des Femmes).

Barbara is in voorgaande jaren door “France Télévisions” regelmatig gevraagd om kandidaat te zijn voor het Eurovisie Songfestival, maar heeft dat steeds afgewezen omdat ze het gevoel had dat ze er niet klaar voor was.

Tot 2020 ; Ze nam deel aan de finale op 30 januari 2021 met het nummer "Voilà", door haarzelf samen met Igit gecomponeerd. Barbara Pravi won de wedstrijd met 204 punten en vertegenwoordigt nu Frankrijk op het Eurovisie Songfestival 2021 in Rotterdam.

Barbara staat in de top 3 in de polls. Morgen weten we of zij de winst naar Frankrijk weet te halen.

Veel succes Barbara!

In samenwerking met: www.eurovisionunivers.com

Terug naar het overzichtGepubliceerd op: 21-5-2021