Duncan Laurence: Met mijn hart in Ahoy

Duncan Laurence zal met zijn hart in Ahoy zijn komende zaterdag. Dat liet de regerend songfestivalkampioen gisteren weten in een statement op Facebook nadat eerder die dag bekend werd dat hij vanwege een positieve uitslag bij een coronatest niet live in de arena kan zijn bij de finale van het Eurovisie Songfestival.

Hij noemde het nieuws van gisteren één van de grootste teleurstellingen uit zijn leven en geeft aan zich nooit eerder zo machteloos gevoeld te hebben. Hij blijft wel dankbaar en trots op wat is bereikt. Afgelopen dinsdag was hij na een toen negatieve test nog wel aanwezig bij de eerste halve finale en werd hij door Edsilia Rombley verrast met een platinum global award omdat zijn winnende Eurovisie-inzending van 2019, Arcade, wereldwijd inmiddels meer dan een miljard keer is opgevraagd bij de diverse streamingplatforms.

Ook is hij, hoe groot zijn teleurstelling ook is, blij dat er wel een alternatieve manier gevonden is om hem een rol te geven tijdens de show van komende zaterdag. Hij wenst de deelnemers en de Eurovisiegemeenschap succes bij de laatste show en geeft aan er trots op te zijn dat Nederland op zo’n geweldige wijze de show weet te huisvesten.

Het Eurovisie Songfestival heeft een vaste plaats in zijn hart veroverd en hij sluit een rol bij toekomstige edities van het festival nadrukkelijk niet uit. Wie weet, zo zegt hij, misschien komt er ooit een dag dat ik naar dat podium terug mag keren en daar opnieuw kan optreden. Ik ben meer dan dankbaar voor alles wat het mij tot nu toe heeft gebracht.Terug naar het overzichtGepubliceerd op: 21-5-2021