Uitgelicht: Malta – Destiny Chukunyere

Een van de favorieten voor de winst is Malta,vertegenwoordigd door Destiny Chukunyee. Maar wie is zij eigenlijk?

Destiny werd op 29 augustus 2002 geboren in Birkirkara, en gaat naar school in Ħamrun. Haar moeder is Maltese, haar vader is de voormalige Nigeriaanse profvoetballer Ndubisi Chukunyere.

Op negenjarige leeftijd begint Chukunyere met zingen. In 2014 werd ze derde in Kanzunetta Indipendenza en won ze het muziekfestival Asteriks en Sanremo Junior in Italië.

In de zomer van 2015 nam Chukunyere deel aan het Junior Eurovisiesongfestival 2015, dat gehouden werd in de Bulgaarse hoofdstad Sofia. Ze won het festival, met 185 punten, met het liedje “Not my soul”. Ze werd hiermee de tweede Maltese die het festival won, na Gaia Cauchi twee jaar eerder. Voor haar prestatie ontving ze in december 2015 de Midalja għall-Qadi tar-Repubblika (medaille voor uitzonderlijke prestatie) uit handen van de President van Malta, Marie-Louise Coleiro Preca.

In 2020 won ze het tweede seizoen van X Factor Malta, hetgeen haar meteen een ticket op leverde voor het Eurovisiesongfestival 2020. Het festival werd in verband met de COVID-19-pandemie geannuleerd. De Maltese openbare omroep besloot evenwel om haar intern te selecteren voor deelname aan het Eurovisiesongfestival 2021 met het lied “Je me casse” Het nummer heeft een duidelijke boodschap die helemaal past bij deze tijd.

‘Je me casse’ is een Franse uitspraak die ‘ik moet gaan’ betekent. Met het nummer wil ze vrouwen inspireren om nooit te twijfelen aan zichzelf; als je in jezelf gelooft kun je geweldige dingen bereiken.

Destiny staat in de top 3 in de polls. Morgen weten we of zij de winst voor de allereerste keer in de geschiedenis van het Festival naar Malta weet te halen.

Veel succes Destiny!

In samenwerking met: www.eurovisionunivers.com

Terug naar het overzichtGepubliceerd op: 21-5-2021