Junior Eurovisie Songfestival op 19 december in Parijs

De 19e editie van het Junior Eurovisie Songfestival zal plaatsvinden op 19 december van dit jaar en wordt gehouden in Parijs. Dat is deze week bekend gemaakt door de European Broadcasting Union. Plaats van handeling wordt La Seine Musicale, een concertzaal die gesitueerd is op een eiland in de Seine. Het motto van het evenement wordt #Imagine en is ontleend aan de titel van het lied J'imagine waarmee Valentina op 29 november vorig jaar de vorige editie van het Junior Eurovisie Songfestival wist te winnen.

Hoewel het bij het Junior Eurovisie Songfestival nog geen vaste regel is dat het winnende land in het daaropvolgende jaar verantwoordelijk wordt voor de organisatie, begint dat nu steeds meer gebruikelijk te worden. Kort na de winst van Valentina was al duidelijk dat Frankrijk in 2021 het gastland zou worden. 

Barbara Pravi, de Franse kandidaat voor het Eurovisie Songfestival van dit jaar was één van de auteurs van J’imagine en het is dus mede aan haar te danken dat er nu in de Franse hoofdstad een songfestival  op de agenda staat. Of het hierbij blijft of dat de organisatie van de juniorversie van het evenement een opwarmertje wordt voor een grotere klus in mei volgend jaar weten we morgenavond. Terug naar het overzichtGepubliceerd op: 21-5-2021