Koningin Maxima bij Nikkie: Muziek goed voor kwaliteit onderwijs

Koningin Maxima was deze week  samen met twee kinderen te gast bij Nikkie de Jager in de Eurovisie YouTube serie LookLab with NikkieTuttorials. Onderwerp van gesprek was de rol die muziek speelt in hun leven. Ook brak Koningin Maxima een lans voor het muziekonderwijs in Nederland. 

Volgens de koningin leren kinderen door muziekonderwijs niet alleen om muziek te maken, maar helpt muziek ook om een veilige omgeving te creëren waarin iedereen op gelijke wijze mee kan doen. Ook kan muziek helpen bij het leren omdat liedjes goed te onthouden zijn. 

Maxima vertelde zelf veel naar Nederlandse muziek geluisterd te hebben toen ze voorafgaand aan haar huwelijk met Willem-Alexander de Nederlandse taal onder de knie moest krijgen. Één van de liedjes waar ze veel naar luisterde was 15 miljoen mensen van Fluitsma & van Tijn.

Op 20 mei bezocht Maxima samen met een Rotterdamse schoolklas de laatste repetitie van de tweede halve finale. Dit deed ze niet alleen om koninklijke belangstelling te tonen voor het Eurovisie Songfestival dat nu in Nederland plaats vindt, maar ook in haar functie als erevoorzitter van de stichting Meer Muziek in de Klas.

Deze stichting is één van de maatschappelijke partners van het Eurovisie Songfestival. De stichting zet zich in voor kwalitatief muziekonderwijs voor alle 1,6 miljoen basisschoolkinderen in Nederland en zag het Eurovisie Songfestival in Nederland als een unieke gelegenheid om op school met muziek bezig te zijn. De stichting ontwikkelde onder meer een speciaal lespakket voor scholen die het Eurovisie Songfestival in de klas wilden bespreken.Terug naar het overzichtGepubliceerd op: 21-5-2021