AVROTROS start zoektocht naar kandidaat 2022

Daags na de finale van het 65e Eurovisie Songfestival in Rotterdam is de AVROTROS begonnen met een zoektocht naar wie Jeangu Macrooy volgend jaar moet opvolgen als Nederlandse vertegenwoordiger op het Eurovisie Songfestival. Het festival zal na de winst van Måneskin in een nader te bepalen stad in Italië plaatsvinden.

De commissie die een kandidaat en lied voor het Eurovisie Songfestival van 2022 moet selecteren bestaat uit Eric van Stade, Cornald Maas, Jan Smit, Sander Lantinga, Coen Swijnenberg en Joyce Hoedelmans

De selectiecommissie zegt te streven naar een inzending met bij voorkeur een eigentijdse, maar in elk geval authentieke sound en een Nederlandse artiest die op onderscheidende wijze, in welk genre dan ook, een eigen persoonlijke song en zo mogelijk een persoonlijk verhaal wil en kan uitdragen.

Liedjes moeten om in aanmerking te komen voor 31 augustus bij de AVROTROS binnen zijn en moeten dan in beginsel al grotendeels gereed zijn. Het lied mag volgens de regels van het festival dan nog niet commercieel uitgebracht zijn. 

Meer informatie staat op de site van de AVROTROS.Terug naar het overzichtGepubliceerd op: 25-5-2021