Voice winnaar Jérémie Makiese voor België naar Italië

De naam van de eerste deelnemer aan het 66e Eurovisie Songfestival, dat in 2022 in Italië zal worden gehouden, is bekend. De RTBF, de Franstalige publieke omroep van België en dit seizoen verantwoordelijk voor de Belgische inzending, heeft bekend gemaakt dat het land zal worden vertegenwoordigd door de nu twintigjarige Jérémie Makiese.

De bekendmaking werd op woensdagochtend 15 september gedaan door de zanger zelf in het radioprogramma Vivacité. Net als bij de vorige vier edities van het songfestival waarbij de RTBF verantwoordelijk was voor de keuze van de artiest, werd gekozen voor een voormalig deelnemer aan The Voice Belqique. Jérémie Makiese won deze talentenjacht in 2021. Beelden van de auditie die hij voor dit programma deed zijn hier te zien.

Hij had eerder in een interview laten weten wel belangstelling te hebben voor deelname aan het Eurovisie Songfestival en werd vervolgens door de omroep benaderd om hierover verder te praten, met nu dus zijn uitverkiezing als resultaat. Jérémie werd geboren in Antwerpen en woont tegenwoordig in Ukkel, één van de gemeenten in het officieel tweetalige gebied rond Brussel. Hij spreekt zowel Nederlands als Frans. Het lied waarmee hij zal deelnemen is nog niet bekend.

Terug naar het overzichtGepubliceerd op: 15-9-2021