Nieuws van Eurovision Artists

Indien je automatisch op de hoogte wilt blijven van het laatste nieuws van de stichting Eurovision Artists, vul dan hier je e-mail adres in en klik op "Verstuur".

E-Mail      
Nieuwe planning Eurovision Artists Magazine 13-05-2020
  Zoals eerder gemeld is na de afgelasting van het Eurovisie Songfestival van dit jaar de publicatie van het tweede nummer van Eurovision Artists Magazine van dit seizoen uitgesteld. Inmiddels kunnen we meer melden over de nieuwe planning. We zijn hard aan het werk aan de laatste artikelen en verwachten het blad eind juni of begin juli naar onze abonnees te kunnen sturen. In dit aangepaste nummer is én aandacht voor de geschiedenis van het festival én wordt teruggeblikt op het huidige jaar. Een jaar waarin weliswaar geen festival plaatsvond maar waarin wel 41 nieuwe liedjes verschenen en waarin online en op televisie en radio tal van programma’s rond het festival te zien en horen waren.

De nieuwe planning heeft ook gevolgen voor de magazines van de komende seizoenen. Vanaf het seizoen 2020-2021 loopt het abonnementsjaar van 1 oktober t/m 30 september. Het eerste blad van een nieuw seizoen wordt voortaan het winternummer waarin de geschiedenis van het festival centraal staat. Het tweede blad zal het magazine zijn waarin uitgebreid wordt teruggeblikt op het voorbije songfestivaljaar. Meer informatie over abonnementen vindt u hier.

 
 
Publicatie Eurovision Artists Magazine uitgesteld 18-03-2020
  Vandaag is bekend geworden dat het Eurovisie Songfestival in 2020 niet doorgaat. De EBU, de drie organiserende omroeporganisaties (NPO, NOS en AVROTROS) en de Gemeente Rotterdam bekijken met alle betrokkenen wanneer het festival wel kan plaatsvinden. Verwacht wordt dat het 65e Eurovisie Songfestival in Rotterdam gehouden zal worden op een nader te bepalen datum in 2021.

De afgelopen maanden is de stichting Eurovision Artists, net als in andere jaren, druk bezig geweest met het produceren van een nieuwe editie van Eurovision Artists Magazine. Normaal gesproken is de tweede editie van het seizoen een nummer waarin artikelen over de geschiedenis van het songfestival en achtergronden centraal staan. De editie die we nu voor ogen hadden bevatte ook enkele artikelen waarin vooruitgeblikt zou worden naar het Eurovisie Songfestival 2020 in Rotterdam.

Vanwege het niet doorgaan van het festival willen we het geplande magazine niet in de huidige vorm uitbrengen. We zijn aan het inventariseren welke aanpassingen er in het magazine nodig zijn en werken er hard aan om op niet al te lange termijn alsnog met een aangepast magazine te komen.

Het bestuur en de medewerkers van Eurovision Artists wensen iedereen in deze moeilijke tijden alle goeds.

 
 
Eurovision in Concert 2020 op 4 april [Update 5] 09-03-2020
  Boodschap van de organisatie van Eurovision in Concert:

Het onlangs afgekondigde verbod op evenementen met meer dan 100 bezoekers is verlengd tot en met 6 april. Op dit moment brengen wij eventuele opties rondom Eurovision in Concert in kaart. Zodra er meer informatie is, melden wij dit uiteraard zo snel mogelijk.

 
 
EA aan Tweede Kamer: Songfestival is meer dan een feest 25-11-2019
  In een mail aan de leden van vaste Tweede Kamercommissie voor onderwijs, cultuur en wetenschappen, waar ook het mediabeleid onder valt, heeft Eurovision Artists aan de Tweede Kamer gevraagd om bij het innemen van een standpunt over een eventuele financiële bijdrage van het rijk aan het komende songfestival niet alleen te kijken naar wat het kost maar ook naar wat het oplevert. En hierbij te betrekken dat het songfestival veel meer is dan alleen een mooi feest. Het is ook cultureel erfgoed, het betrekt de inwoners van Nederland bij cultuur en het vormt een unieke kans om de wereld te laten zien wat Nederland te bieden heeft.

De volledige tekst van de mail is hier na te lezen.

 
 
Het Getolkte Songfestival wint EA-Award 2019 18-11-2019
  De muziektolken en gebarendansers van Het Getolkte Songfestival hebben de EA-Award 2019 gewonnen. Dit is een prijs die jaarlijks wordt toegekend aan een persoon, personen, een organisatie of initiatief uit Nederland of België die het Eurovisie Songfestival op een bijzondere wijze heeft of hebben gepromoot. De muziektolken en gebarendansers kregen de prijs voor het vertalen en live tolken van alle liedjes die deelnamen aan het Eurovisie Songfestival van 2019. Door het festival toegankelijk te maken voor dove en slechthorende muziekliefhebbers heeft het songfestival er in één klap veel fans bijgekregen voor wie het songfestival voorheen niet toegankelijk was. Met de vele uren werk die de tolken in het vertalen hebben gestoken en met het enthousiasme dat ze tijdens de uitzending lieten zien, is het initiatief ook een bron van inspiratie voor andere fans van het festival.

Andere genomineerden voor de award waren de organisatoren van het songfestivalevenement J’aime la Vlie en het televisieprograma Pauw. J’aime la Vlie is in het leven geroepen door enthousiaste songfestivalfans van OGAE Nederland, voormalig songfestivaldeelneemster Esther Hart en kampeerterrein Stortemelk op Vlieland. Tijdens dat weekend wordt een groot aantal activiteiten rond het songfestival georganiseerd. Het televisieprogramma Pauw was genomineerd voor de aandacht die tijdens het programma aan het songfestival werd gegeven en voor de extra uitzending na de winst van Duncan Laurence.

Zowel de genomineerden als de uiteindelijke winnaar zijn gekozen door bezoekers van Eurovision Artists door middel van een stemming op deze website.

Een overzicht met eerdere winnaars is hier te vinden.