Nieuws van Eurovision Artists

Indien je automatisch op de hoogte wilt blijven van het laatste nieuws van de stichting Eurovision Artists, vul dan hier je e-mail adres in en klik op "Verstuur".

E-Mail      
Eurovision in Concert 2018 op 14 april [update 6] 21-03-2018
  Op 14 april 2018 vindt de tiende editie plaats van Eurovision in Concert, het grootste Eurovisie promo-event van het jaar.

Speciaal voor dit jubileum pakt de organisatie uit met een XL editie, die wordt gehouden in AFAS live in Amsterdam. De presentatie van het concert is, net als in 2015, in handen van Edsilia Rombley en Cornald Maas. Sandra Kim, winnares van heet Eurovisie Songfestival 1986, is special guest tijdens deze avond.

De kaartverkoop is op 29 september 2017 gestart, bestel je kaarten via Ticketmaster.

De volgende deelnemers aan het Eurovisie Songfestival van 2018 zullen in ieder geval optreden tijdens deze editie van Eurovision in Concert: Lea Sirk (SloveniŽ), Ari Olafsson (IJsland), AWS (Hongarije), Vanja Radovanovic (Montenegro), Eye Cue (VJR MacedoniŽ), Benjamin Ingrosso (Zweden), Saara Aalto (Finland), Rasmussen (Denemarken), Alekseev (Wit-Rusland), Jessica Mauboy (AustraliŽ), SuRie (Verenigd Koninkrijk), Mikolas Josef (TsjechiŽ), Gromee featuring Lukas Meijer (Polen), Ieva Zasimauskaite (Litouwen), CesŠr Sampson (Oostenrijk), Zibbz (Zwitserland), Laura Rizzotto (Letland), Madame Monsieur (Frankrijk), Sennek (BelgiŽ), Ryan O'Shaughnessy (Ierland), Eugent Bushpepa (AlbaniŽ), Amaia & Alfred (Spanje), Michael Schulte (Duitsland), Sevak Khanagyan (ArmeniŽ) en uiteraard Waylon (Nederland).

In dit nieuwsitem, dat doorlopend wordt bijgewerkt, vind je het laatste nieuws over deelnemende artiesten en verrassingsacts! Kom dus snel terug voor meer informatie over Eurovision in Concert 2018. Nieuws over Eurovision in Concert 2018 vind je ook terug bij onze nieuwsheadlines (rechtsonder).

 
 
Waylon met "Outlaw in 'em" naar Lissabon 04-03-2018
  Waylon vertegenwoordigt Nederland op het Eurovisie Songfestival met het rocknummer Outlaw in 'em (Bandiet in zich). Dit maakte hij zelf op 2 maart bekend tijdens een uitzending van De wereld draait door. In de vijf daaraan voorafgaande uitzendingen van dit programma zong hij telkens ťťn van de vijf liedjes waaruit de uiteindelijke keuze is gemaakt.

Outlaw in 'em heeft als centrale strekking dat iedereen wel iets van een bandiet in zich heeft, die zichzelf wil kunnen zijn zonder zich iets aan te hoeven trekken van wetten of conventies. Een dag na de bekendmaking speelde Waylon het lied voor het eerst live, samen met zijn band, tijdens een speciaal concert in Radio 2 muziekcafť, waarmee de campagne van Team Waylon officieel werd afgetrapt. Waylon vertelde daar dat de ervaring van 2014, toen in eerste instantie negatief werd gereageerd en later toch een tweede plaats werd bereikt, hem heeft geleerd dat het belangrijk is om achter zijn eigen keuze te blijven staan. Als je bij het schrijven te veel rekening moet houden met wat je denkt dat gaat scoren, moet je volgens hem teveel compromissen sluiten en zal niet het best mogelijke lied ontstaan.

Outlaw in 'em is hier te zien. Alle vijf de optredens van Waylon in De wereld draait door zijn hier terug te vinden. Een overzicht van alle tot nu toe bekende liedjes die aan het komende Eurovisie Songfestival deelnemen zijn hier te vinden.

 
 
Nominaties EA-Award 2017 12-02-2018
  Het is weer zover: we gaan de EA-Award uitreiken; een award voor de persoon of organisatie die het afgelopen jaar bijzondere aandacht heeft besteed aan het Eurovisie Songfestival. Dat kan een televisieprogramma zijn, een radioprogramma, iemand die een boek heeft geschreven, een website of nog iets heel anders. Voorwaarde is dat het een persoon of organisatie uit Nederland of BelgiŽ is.

Degene die bepaalt wie de nominatie krijgt dat bent u, de bezoeker van deze website. U kunt aangeven welke drie personen of organisaties volgens u in aanmerking komen voor de award. Tot en met 28 februari kunt u stemmen, daarna zal Eurovision Artists de drie uiteindelijke kandidaten bekend maken.

U kunt uw nominaties kenbaar maken door op deze link te klikken.

 
 
Waylon in eerste deel van tweede halve finale 29-01-2018
  Vandaag vond in Lissabon de loting plaats waarbij de landen die in de halve finales uitkomen via loting werden geplaatst in een van de twee halve finales (te houden op 8 en 10 mei aanstaande). Meer specifiek, ieder land kreeg een plaats in ofwel het eerste deel ofwel het tweede deel van een van de twee halve finales. Waylon treed namens Nederland aan in het eerste deel van de tweede halve finale.

De volledige loting:
Eerste halve finale (8 mei 2018):
Eerste deel
AlbaniŽ
Azerbeidzjan
BelgiŽ
Bulgarije
Estland
IJsland
IsraŽl
Litouwen
TsjechiŽ
Wit-Rusland

Tweede deel
ArmeniŽ
Cyprus
Finland
Griekenland
Ierland
KroatiŽ
Oostenrijk
VJR MacedoniŽ
Zwitserland

Tweede halve finale (10 mei 2018):
Eerste deel
AustraliŽ
Denemarken
MoldaviŽ
Nederland
Noorwegen
RoemeniŽ
Rusland
San Marino
ServiŽ
 

Tweede deel
GeorgiŽ
Hongarije
Letland
Malta
Montenegro
OekraÔne
Polen
SloveniŽ
Zweden

Het Verenigd Koninkrijk, Portugal en Spanje stemmen mee in de eerste halve finale, ItaliŽ, Duitsland en Frankrijk in de tweede halve finale.

 
 
Waylon opnieuw naar het Eurovisie Songfestival 09-11-2017
  Waylon zal de Nederlandse driekleur verdedigen op het 63e Eurovisie Songfestival, dat in mei 2018 in Lissabon wordt gehouden. Het wordt Waylon's tweede deelname aan het liedjesfestijn, in 2014 vormde hij samen met Ilse DeLange het duo The Common Linnets, dat tweede werd op het Eurovisie Songfestival met het liedje Calm after the storm.

Waylon, geboren op 20 april 1980 in Apeldoorn als Willem Bijkerk, deed in 2005 mee aan de voorrondes van het Nationaal Songfestival. In duet met Rachel Kramer zong hij het liedje Leven als een beest maar daarmee bereikte hij de finale niet. Drie jaar later brak hij door in het televisieprogramma Holland's got talent, waarin hij als tweede eindigde. Dat leverde hem, als eerste Nederlandse artiest in de geschiedenis, een platencontract op bij Mowtown. Waylon heeft momenteel 4 albums en 12 singles op zijn naam staan en is ťťn van de coaches uit het populaire televisieprogramma The Voice of Holland.

AVROTROS gaat de komende maanden met Waylon en zijn team aan het lied en de act voor Lissabon werken. De halve finales van het Eurovisie Songfestival staan gepland op dinsdag 8 mei en donderdag 10 mei. In welke halve finale Waylon gaat optreden wordt op een later moment bekendgemaakt. De finale vindt plaats op zaterdag 12 mei in de Altice Arena in Lissabon.

 
 
Eurovisie Songfestival 2018: All aboard! 07-11-2017
  Op een persconferentie hebben de Europese Omroepunie (EBU) en de Portugese staatsomroep RTP een aantal belangrijke details voor het komende Eurovisie Songfestival bekend gemaakt. 43 landen verschijnen aan de start en de slogan voor het festival is All aboard!.

Rusland keert terug in het deelnemersveld nadat het vorig jaar verstek liet gaan. Daarmee verschijnen er 43 deelnemers aan de start. De slogan van het festival refereert aan de zeevaardigheid van de Portugezen en nodigt iedereen uit om in mei deel te nemen aan het muziekfestijn, op welke manier dan ook. Meer informatie is opgenomen in onderstaande videoupdate van de EBU en de RTP.

 
 
Eurovision Artists Magazine zoekt redacteurs 17-05-2017
  Eurovision Artists zoekt voor haar magazine nieuwe redacteurs uit Nederland en BelgiŽ. Kun jij goed schrijven en houd je van het Eurovisie Songfestival? Dan nodigen we je uit om je aan te melden via eam@eurovisionartists.nl.  
 
Stem voor de Barbara Dex Award 2017 16-05-2017
  Er zijn weer heel wat outfits de revue gepasseerd op het afgelopen Eurovisie Songfestival in Kyiv. Maar welke jurk, kostuum of broekpak was nu het minst flatterend? De stemming voor de jaarlijkse Barbara Dex Award is weer geopend. De prijs wordt uitgereikt aan de slechtst geklede artiest op het Eurovisie Songfestival. Songfestival.be organiseert sinds dit jaar de uitreiking.

UPDATE: de stemming is inmiddels gesloten, klik hier voor de uitslag.

 
 
Het Nationaal Songfestival, over successen en gemiste kansen 19-04-2017
  Op zondag 7 mei organiseert museum Beeld en Geluid de expositie Het Nationaal Songfestival, over successen en gemiste kansen. Een middag waarin met oud-deelnemers en fans in de roemruchte geschiedenis van het Nationaal Songfestival gedoken wordt. Een bonte verzameling van goede, maar ook minder goede acts, die in de afgelopen decennia hun best deden om uit naam van Nederland naar de internationale Eurovisiefinale te kunnen.

Het hoogtepunt van de bijeenkomst is de prijsuitreiking voor Het meest onderschatte liedje uit de geschiedenis van het Nationaal Songfestival. Oftewel, het liedje dat ťigenlijk naar het Eurovisie Songfestival had moeten gaan maar jammerlijk sneuvelde in de voorronde. Deze verkiezing wordt gehouden via een online poll. Hier kan een keuze gemaakt worden uit 333 niet winnende liedjes die ten gehore werden gebracht in de 49 nationale voorrondes die sinds de jaren vijftig werden georganiseerd. De drie liedjes die bij de stemmers de grootste voorkeur genieten, worden op vrijdag 5 mei bekend gemaakt in het radioprogramma Volgspot op NPO Radio 5. De winnaar wordt gekroond tijdens het evenement in museum Beeld en Geluid op 7 mei.

Hijlco Span, songfestivalkenner, oud winnaar van de EA-Award en jarenlang presentator de Songfestivalnacht, spreekt tijdens dit evenement uitvoerig met oud-deelnemers en betrokkenen. Frank Mol van Eurovision FM en journalist Geert Willems komen aan het woord om te benoemen welke liedjes we in hun ogen nooit mogen vergeten. De muzikale hoogtepunten zien we terug op het witte doek, en voor de echte fans is er een mini-expositie met objecten uit de privť verzameling van songfestivalcommentator Willem van Beusekom (1947-2006): singles van alle internationale deelnemers aan het Eurovisie Songfestival.

Het Nationaal Songfestival, over successen en gemiste kansen
Zondag 7 mei, van 14:00 tot 16:00 uur
Toegang: 7,50 euro.
Tickets en meer informatie via deze link.

 
 
Koos van Plateringen wint EA-Award 2016 09-04-2017
  De EA-Award van 2016 is gewonnen door Koos van Plateringen, vanwege zijn verslaglegging over het Eurovisie Songfestival in SBS Shownieuws. De (tweede) award van 2016 werd op 8 april 2017, gedurende het persmoment van Eurovision in Concert te Amsterdam, uitgereikt.

De andere genomineerden waren Richard van de Crommert (De Telegraaf) en Songfestival.be.

N.B.: Vanaf dit jaar wordt de award per kalenderjaar uitgereikt en niet meer per songfestivalseizoen, vandaar dat er een tweede award voor 2016 is toegekend.

 
 
Eurovision in Concert 2017 op 8 april [update 13] 07-04-2017
  Op 8 april 2017 zal, voor de negende keer in successie, het evenement Eurovision in Concert plaatsvinden. Dit groots opgezette pre-Eurovisie concert is ondertussen niet meer weg te denken uit het Eurovisieseizoen.

Het concert vindt wederom plaats in de Melkweg in Amsterdam. Alle kaarten voor het concert zijn helaas al uitverkocht. De presentatie van de negende editie van Eurovision in Concert is in handen van Cornald Maas en ex-Eurovisiedeelneemster Selma BjŲrnsdůttir (ESF 1999 en 2005).

Een recordaantal van 35(!) artiesten zal op Eurovision in Concert 2017 aanwezig zijn: OG3NE (Nederland), Slavko Kalezic (Montenegro), JOWST (Noorwegen), Timebelle (Zwitserland), Nathan Trent (Oostenrijk), Lindita (AlbaniŽ), Naviband (Wit-Rusland), Manel Navarro (Spanje), Kasia Mos (Polen), Artsvik (ArmeniŽ), Alma (Frankrijk), Francesco Gabbani (ItaliŽ), Ilinca ft. Alex Florea (RoemeniŽ), Lucie Jones (Verenigd Koninkrijk), Sunstroke Project (MoldaviŽ), Jana Burceska (VJR MacedoniŽ), Joci Papai (Hongarije), Dihaj (Azerbeidzjan), IMRI (IsraŽl), O.Torvald (Oekraïne), Omar Naber (SloveniŽ), Martina Barta (TsjechiŽ), Anja (Denemarken), Norma John (Finland), Kristian Kostov (Bulgarije), Fusedmarc (Litouwen), Valentina Monetta & Jimmie Wilson (San Marino), Claudia Faniello (Malta), Tamara Gachechiladze (GeorgiŽ), Tijana Bogicevic (ServiŽ), Robin Bengtsson (Zweden), Blanche (BelgiŽ), Brendan Murray (Ierland), Levina (Duitsland) en Hovig (Cyprus).

In dit nieuwsitem, dat doorlopend wordt bijgewerkt, vind je het laatste nieuws over deelnemende artiesten en verrassingsacts! Kom dus snel terug voor meer informatie over Eurovision in Concert 2017. Nieuws over Eurovision in Concert 2017 vind je ook terug bij onze nieuwsheadlines (rechtsonder).

Eurovision in Concert wordt mede mogelijk gemaakt door Eurovision Artists.