Nieuws van Eurovision Artists

Indien je automatisch op de hoogte wilt blijven van het laatste nieuws van de stichting Eurovision Artists, vul dan hier je e-mail adres in en klik op "Verstuur".

E-Mail      
Nieuwe planning Eurovision Artists Magazine 13-05-2020
  Zoals eerder gemeld is na de afgelasting van het Eurovisie Songfestival van dit jaar de publicatie van het tweede nummer van Eurovision Artists Magazine van dit seizoen uitgesteld. Inmiddels kunnen we meer melden over de nieuwe planning. We zijn hard aan het werk aan de laatste artikelen en verwachten het blad eind juni of begin juli naar onze abonnees te kunnen sturen. In dit aangepaste nummer is én aandacht voor de geschiedenis van het festival én wordt teruggeblikt op het huidige jaar. Een jaar waarin weliswaar geen festival plaatsvond maar waarin wel 41 nieuwe liedjes verschenen en waarin online en op televisie en radio tal van programma’s rond het festival te zien en horen waren.

De nieuwe planning heeft ook gevolgen voor de magazines van de komende seizoenen. Vanaf het seizoen 2020-2021 loopt het abonnementsjaar van 1 oktober t/m 30 september. Het eerste blad van een nieuw seizoen wordt voortaan het winternummer waarin de geschiedenis van het festival centraal staat. Het tweede blad zal het magazine zijn waarin uitgebreid wordt teruggeblikt op het voorbije songfestivaljaar. Meer informatie over abonnementen vindt u hier.

 
 
Publicatie Eurovision Artists Magazine uitgesteld 18-03-2020
  Vandaag is bekend geworden dat het Eurovisie Songfestival in 2020 niet doorgaat. De EBU, de drie organiserende omroeporganisaties (NPO, NOS en AVROTROS) en de Gemeente Rotterdam bekijken met alle betrokkenen wanneer het festival wel kan plaatsvinden. Verwacht wordt dat het 65e Eurovisie Songfestival in Rotterdam gehouden zal worden op een nader te bepalen datum in 2021.

De afgelopen maanden is de stichting Eurovision Artists, net als in andere jaren, druk bezig geweest met het produceren van een nieuwe editie van Eurovision Artists Magazine. Normaal gesproken is de tweede editie van het seizoen een nummer waarin artikelen over de geschiedenis van het songfestival en achtergronden centraal staan. De editie die we nu voor ogen hadden bevatte ook enkele artikelen waarin vooruitgeblikt zou worden naar het Eurovisie Songfestival 2020 in Rotterdam.

Vanwege het niet doorgaan van het festival willen we het geplande magazine niet in de huidige vorm uitbrengen. We zijn aan het inventariseren welke aanpassingen er in het magazine nodig zijn en werken er hard aan om op niet al te lange termijn alsnog met een aangepast magazine te komen.

Het bestuur en de medewerkers van Eurovision Artists wensen iedereen in deze moeilijke tijden alle goeds.

 
 
Eurovision in Concert 2020 op 4 april [Update 5] 09-03-2020
  Boodschap van de organisatie van Eurovision in Concert:

Het onlangs afgekondigde verbod op evenementen met meer dan 100 bezoekers is verlengd tot en met 6 april. Op dit moment brengen wij eventuele opties rondom Eurovision in Concert in kaart. Zodra er meer informatie is, melden wij dit uiteraard zo snel mogelijk.