Nieuws van Eurovision Artists

Indien je automatisch op de hoogte wilt blijven van het laatste nieuws van de stichting Eurovision Artists, vul dan hier je e-mail adres in en klik op "Verstuur".

E-Mail      
Eurovision in Concert 2019 op 6 april [Update 4] 16-03-2019
  Op 6 april 2019 vindt de elfde editie plaats van Eurovision in Concert, het grootste Eurovisie promo-event van het jaar.

Het concert vindt, net als vorig jaar, plaats in AFAS live in Amsterdam. De presentatie van het concert is in handen van Marlayne Sahupala en Cornald Maas. Nicole, winnares van het Eurovisie Songfestival 1982, en Justine Pelmelay, de Nederlandse deelneemster aan het Eurovisie Songfestival 1989, zijn de special guests tijdens deze avond. Bestel je kaarten via Ticketmaster.

De volgende deelnemers aan het Eurovisie Songfestival van 2019 zullen in ieder geval optreden tijdens deze editie van Eurovision in Concert: KEiiNO (Noorwegen), S!Sters (Duitsland), D mol (Montenegro), Michela (Malta), Kobi Marimi (IsraŽl), Katerina Duska (IsraŽl), Serhat (San Marino), Joci PŠpai (Hongarije), Leonora (Denemarken), Jurij Veklenko (Litouwen), Jonida Maliqi (AlbaniŽ), Michael Rice (Verenigd Koninkrijk), PAENDA (Oostenrijk), Miki (Spanje), Bilal Hassani (Frankrijk) en Eliot (BelgiŽ).

In dit nieuwsitem, dat doorlopend wordt bijgewerkt, vind je het laatste nieuws over deelnemende artiesten en verrassingsacts! Kom dus snel terug voor meer informatie over Eurovision in Concert 2019. Nieuws over Eurovision in Concert 2019 vind je ook terug bij onze nieuwsheadlines (rechtsonder).

 
 
Nomineer kandidaten voor de EA-Award 2019 12-01-2019
  Ook dit songfestivalseizoen reikt Eurovision Artists een prijs uit aan een persoon of organisatie uit Nederland of BelgiŽ die het Eurovisie Songfestival op bijzondere wijze heeft gepromoot. Dat kan een televisieprogramma zijn, een radioprogramma, iemand die een boek heeft geschreven of op een andere, positieve wijze (ťťnmalig of al langere tijd) aandacht voor het festival vraagt of genereert.

Kandidaten voor de EA Award 2019 kunnen worden voorgedragen tot en met eind mei. Het bestuur bekijkt welke kandidaten aan de criteria van de award voldoen en stelt op basis van de binnengekomen voordrachten een groslijst op. Via een stemming op deze site wordt vervolgens bepaald welke drie kandidaten dit jaar een officiŽle nominatie krijgen en vervolgens welke van deze drie kandidaten de prijs daadwerkelijk wint.

Kandidaten moeten in 2019 aantoonbaar hebben bijgedragen aan de promotie van het Eurovisie Songfestival in het Nederlandse taalgebied. Kandidaten die de prijs eerder hebben gewonnen kunnen niet opnieuw genomineerd worden voor hetzelfde initiatief of vergelijkbare initiatieven. Songfestivaldeelnemers kunnen niet worden genomineerd voor promotie-activiteiten die rechtstreeks voortvloeien uit hun deelname. Medewerkers van Eurovision Artists kunnen niet genomineerd worden voor hun werkzaamheden voor de stichting.

Het formulier om nominaties bekend te maken is hier te vinden en een overzicht van eerdere winnaars staat hier.

 
 
Eurovisie Nieuwjaarsborrel [update] 18-12-2018
  Eurovision Artists begint het jaar 2019 met een Eurovisie Nieuwjaarsborrel. Deze zal op 12 januari in Museum Art Café Oscam (let op, gewijzigde locatie!) in Amsterdam plaatsvinden. Een gelegenheid voor abonnees van het magazine en voor andere liefhebbers van het Eurovisie Songfestival om elkaar te ontmoeten, nader kennis te maken en onder het genot van een hapje en een drankje met elkaar vooruit te blikken naar het nieuwe Eurovisieseizoen. Iedereen die het leuk om vindt hierbij te zijn is welkom.

De toegang is gratis maar we vragen belangstellenden wel om zich vooraf aan te melden. Dat kan door een mail te sturen naar info@eurovisionartists.nl of door jezelf op ďaanwezigĒ te zetten op het facebook-evenement. Belangstellenden zijn welkom vanaf 19:00 uur.

Tijdens deze bijeenkomst zal ook de aftrap worden gegeven voor de nominatiefase van de EA-Award 2019 en zal de EA-Award van 2018 worden uitgereikt aan Eurostory, de winnaar van het afgelopen jaar. Het evenement vindt plaats in Museum Art Café Oscam, Bijlmerdreef 1289, 1103 TV Amsterdam, op loopafstand van metrostation Ganzenhoef.

 
 
EA-Award 2018 gaat naar Eurostory 09-11-2018
  De EA-Award van 2018, een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan een persoon, organisatie of initiatief die het Eurovisie Songfestival op bijzondere wijze heeft gepromoot, is gewonnen door de website Eurostory. Zij krijgen de prijs voor de bijzondere wijze waarop op deze journalistiek-literaire songfestivalwebsite over het Eurovisie Songfestival geschreven wordt. Bezoekers van deze website konden eerder dit jaar personen of initiatieven voor de prijs voordragen. Tussen de drie meest genoemde kandidaten kon tot begin november worden gestemd. Eurostory heeft 51% van de stemmen gekregen en heeft daarmee de stemming van dit jaar gewonnen.

De andere genomineerden van dit jaar waren Richard van de Crommert van de Telegraaf en Katja Zwart van NH Radio. De prijs zal op een later te bepalen moment officiŽel worden uitgereikt. Een lijst met eerdere winnaars is hier te vinden.

 
 
Stem voor de EA-Award 2018 14-10-2018
  Het is weer mogelijk om te stemmen voor de EA-Award. Deze prijs wordt jaarlijks door de bezoekers van Eurovision Artists toegekend aan een persoon, personen, een organisatie of initiatief uit Nederland of BelgiŽ die het Eurovisie Songfestival op een bijzondere wijze heeft of hebben gepromoot in de media.

Er kan worden gestemd tot en met vrijdag 2 november 2018, maximaal ťťn stem per persoon. Medio november zal op een nader te bepalen plaats de uitslag bekend worden gemaakt en daarover zal bericht worden op deze website.

In de eerste fase konden bezoekers personen of initiatieven nomineren. Tussen de drie tijdens het songfestivalseizoen 2017-2018 meest genoemde kandidaten wordt nu gestemd. Dit zijn in willekeurige volgorde:
  1. Eurostory: Voor de bijzondere wijze waarop over het Eurovisie Songfestival bericht wordt op deze in 2016 opgerichte, literair journalistieke songfestivalwebsite.
  2. Richard van de Crommert (De Telegraaf): Voor zijn verslaggeving over en jarenlange betrokkenheid bij het Eurovisie Songfestival. Enkele bezoekers gaven de boycot die hem en een collega van het AD dit jaar ten deel viel vanwege de volgens Waylon te kritische berichtgeving als ťťn van de redenen voor de nominatie voor dit jaar en wilden benadrukken dat de mogelijkheid voor journalisten om vrij over het songfestival te berichten van groot belang is.
  3. Katja Zwart (NH Radio): Voor haar jarenlange betrokkenheid bij het Eurovisie Songfestival en het enthousiasmerende en tevens luchtige en straight to the point radiocommentaar.

 
 
IsraŽl wint het Eurovisie Songfestival 13-05-2018
  Het Eurovisie Songfestival 2018 is gewonnen door de IsraŽlische zangeres Netta met het lied Toy. Nederland is met het lied Outlaw in 'em, vertolkt door Waylon, achttiende geworden. BelgiŽ werd vertegenwoordigd door Sennek, die met het lied A matter of time twaalfde werd in de eerste halve finale, hetgeen niet genoeg was voor een finaleplaats.

Eurovision Artists was in Lissabon aanwezig. Onze verslagen, foto- en videogalerijen en liedintroducties zijn terug te vinden in de rubriek Reporters in Lissabon. Een overzicht van de gegevens van alle deelnemers is te vinden in onze database. U kunt hier doorklikken voor detailgegevens van de liedjes, deelnemers, backingvocalisten en nationale finales, alsmede YouTube-filmpjes van de optredens.

In de volgende editie van Eurovision Artists Magazine, die gepland staat voor het einde van de zomer, zal uitgebreid worden teruggeblikt op het Eurovisie Songfestival met fotoís, liedbeschrijvingen, nabeschouwingen en analyses. Meer informatie over het magazine en hoe u zich hierop kunt abonneren vindt u hier.

 
 
Spannende ontknoping verwacht 11-05-2018
  Alle finalisten zijn bekend, de startvolgorde is vastgesteld en de songfestivalwereld maakt zich op voor een spannende ontknoping van het Eurovisie Songfestival 2018. Het aantal landen dat nog serieus kans maakt op de eindoverwinning is groter dan gebruikelijk. Nederland zal in de finale als 23e land aan de start verschijnen.

Eurovision Artists is in Lissabon aanwezig, introduceert de deelnemers en doet verslag van de repetities en persconferenties op onze pagina Reporters in Lissabon. Een overzicht van de gegevens van alle deelnemers is te vinden in onze database.

 
 
Eerste halve finale zit er op, op naar de tweede 09-05-2018
  De eerste halve finale zit er op. Deze halve finale had een sterk deelnemersveld met meer landen die een finalewaardig lied hadden dan er plaatsen te vergeven waren. BelgiŽ heeft het helaas niet gehaald. Ierland, Cyprus, Bulgarije, IsraŽl, Estland, Oostenrijk, AlbaniŽ, Finland, Litouwen en TsjechiŽ zien we wel terug in de finale. Donderdag is de tweede halve finale met onder meer Nederland. Zaterdag is de finale en dan zal duidelijk zien wie de opvolger wordt van Salvador Sobral (foto).

Eurovision Artists is in Lissabon aanwezig, introduceert de deelnemers en doet verslag van de repetities en persconferenties op onze pagina Reporters in Lissabon. Een overzicht van de gegevens van alle deelnemers is te vinden in onze database.

 
 
Repetities in Lissabon in volle gang 29-04-2018
  De repetities voor het Eurovisie Songfestival in Lissabon zijn in volle gang. Eurovision Artists is erbij en introduceert de deelnemers en doet verslag van de repetities en persconferenties op onze pagina Reporters in Lissabon. De eerste halve finale, met onder meer de Belgische deelneemster Sennek vindt plaats op 8 mei. De tweede halve finale, met onder meer de Nederlandse deelnemer Waylon wordt op 10 mei gehouden. Op zaterdag 12 mei is de finale. Een overzicht van de gegevens van alle deelnemers is te vinden in onze database.  
 
Eurovision in Concert 2018 op 14 april [update 9] 02-04-2018
  Op 14 april 2018 vindt de tiende editie plaats van Eurovision in Concert, het grootste Eurovisie promo-event van het jaar.

Speciaal voor dit jubileum pakt de organisatie uit met een XL editie, die wordt gehouden in AFAS live in Amsterdam. De presentatie van het concert is, net als in 2015, in handen van Edsilia Rombley en Cornald Maas. Sandra Kim, winnares van het Eurovisie Songfestival 1986, en Maxine & Franklin Brown, die in 1996 Nederland vertegenwoordigden op het Eurovisie Songfestival, zijn de special guests tijdens deze avond.

De kaartverkoop is op 29 september 2017 gestart, bestel je kaarten via Ticketmaster.

De volgende deelnemers aan het Eurovisie Songfestival van 2018 zullen in ieder geval optreden tijdens deze editie van Eurovision in Concert: M…LOVIN (OekraÔne), DoReDos (MoldaviŽ), Equinox (Bulgarije), Sanja Ilic & Balkanika (ServiŽ), Christabelle (Malta), Netta Barzilai (IsraŽl), Jessika feat. Jenifer Brening (San Marino), Lea Sirk (SloveniŽ), Ari Olafsson (IJsland), AWS (Hongarije), Vanja Radovanovic (Montenegro), Eye Cue (Noord-MacedoniŽ), Benjamin Ingrosso (Zweden), Saara Aalto (Finland), Rasmussen (Denemarken), Alekseev (Wit-Rusland), Jessica Mauboy (AustraliŽ), SuRie (Verenigd Koninkrijk), Mikolas Josef (TsjechiŽ), Gromee featuring Lukas Meijer (Polen), Ieva Zasimauskaite (Litouwen), CesŠr Sampson (Oostenrijk), Zibbz (Zwitserland), Laura Rizzotto (Letland), Madame Monsieur (Frankrijk), Sennek (BelgiŽ), Ryan O'Shaughnessy (Ierland), Eugent Bushpepa (AlbaniŽ), Amaia & Alfred (Spanje), Michael Schulte (Duitsland), Sevak Khanagyan (ArmeniŽ) en uiteraard Waylon (Nederland).

Nieuws over Eurovision in Concert 2018 vind je ook terug bij onze nieuwsheadlines (rechtsonder).

 
 
Nominaties EA-Award 2017 02-04-2018
  Traditiegetrouw zal ook dit jaar de EA-award worden uitgereikt aan een persoon of organisatie uit Nederland of BelgiŽ die op bijzondere wijze het Eurovisie Songfestival heeft gepromoot. Dat kan een televisieprogramma zijn, een radioprogramma, iemand die een boek heeft geschreven of op andere, positieve wijze (ťťnmalig of al langere tijd) aandacht voor het festival vraagt of genereert.

U kunt aangeven welke personen of organisaties volgens u in aanmerking komen voor de EA-award 2017/2018. De periode waarin u personen, organisaties of initiatieven kunt nomineren voor de award is verlengd tot en met 14 mei, de maandag na het festival van dit jaar. Zowel initiatieven uit het afgelopen kalenderjaar als initiatieven uit het lopende seizoen komen in aanmerking. Daarna zal middels een stemming onder de bezoekers van de website van Eurovision Artists bepaald worden wie de award krijgt.

U kunt uw nominaties kenbaar maken door op deze link te klikken.