Nieuws van Eurovision Artists

Indien je automatisch op de hoogte wilt blijven van het laatste nieuws van de stichting Eurovision Artists, vul dan hier je e-mail adres in en klik op "Verstuur".

E-Mail      
EA-Award uitgereikt op 16 november 24-10-2019
  Op zaterdag 16 november aanstaande organiseert Eurovision Artists The half year before Eurovision Party, in samenwerking met Bar Blend. Tijdens dit feest zal ook de EA-Award 2019 worden uitgereikt, alsmede de special award die zal worden uitgereikt aan #TeamDuncan, als eerbetoon aan alle personen die voor of achter de schermen hebben bijgedragen aan de winst van Nederland op het Eurovisie Songfestival van 2019.

Voor de reguliere award zijn nog drie kandidaten over: de organisatoren van Jíaime la Vlie, de muziektolken en gebarendansers van Het Getolkte Songfestival en het televisieprogramma Pauw.

The half year before Eurovision Party vindt plaats in Bar Blend, Regulierdwarsstraat 41 in Amsterdam en begint om 18:00 uur.

Zie ook onderstaand nieuwsbericht over de EA-Award.

 
 
Nog drie kandidaten voor EA-Award 2019 16-10-2019
  Zoals elk jaar reikt Eurovision Artists ook dit jaar een prijs uit aan een persoon, personen, een organisatie of initiatief uit Nederland of BelgiŽ die het Eurovisie Songfestival op een bijzondere wijze heeft of hebben gepromoot. Daarnaast wordt, zoals eerder bekend gemaakt, dit jaar een extra award uitgereikt aan #TeamDuncan om daarmee alle personen te eren die voor of achter de schermen hebben bijgedragen aan de winst van Nederland.

Tot en met eind mei konden bezoekers personen of initiatieven voor de EA-Award 2019 voordragen. Dit leverde, naast het besluit om een extra award uit te reiken aan #TeamDuncan, acht kandidaten op die volgens het bestuur aan de criteria voor de reguliere award voldoen. Bezoekers van deze site hebben in een eerste stemronde uit deze acht kandidaten de volgende drie kandidaten gekozen, die daarmee een officiŽle nominatie voor de Eurovision Artists Award 2019 hebben gewonnen (in willekeurige volgorde):
  1. Het televisieprogramma Pauw voor de aandacht voor het Eurovisie Songfestival en de extra uitzending na de winst van Duncan Laurence.
  2. De muziektolken van Het Getolkte Songfestival, voor het vertalen en live tolken van alle deelnemende liedjes in gebarentaal.
  3. De organisatoren van Jíaime la Vlie, het grote songfestivalevenement op Vlieland dat dit jaar voor de derde keer werd georganiseerd.

Een overzicht met eerdere winnaars vindt u hier.

 
 
Het grote songfestivalfeest: 15-12-2019 30-09-2019
  Sinds de overwinning van Duncan Laurence is Nederland volledig in de ban van het Eurovisie Songfestival dat volgend jaar mei in Nederland wordt georganiseerd. Om alvast flink in de stemming te komen trapt Nederland op 15 december in de Ziggo Dome af met Het grote songfestivalfeest. Songfestivalfans kunnen deze avond genieten van het beste van het beste dat het Eurovisie Songfestival de afgelopen vijftig jaar heeft voortgebracht. De allergrootste winnaars komen speciaal naar Ziggo Dome voor het ultieme songfestivalmeezingfeest. Bekende internationale namen die inmiddels hun deelname hebben bevestigd zijn Sandra Kim, Katrina & The Waves, Dana International, Loreen en Netta die in 2018 voor IsraŽl heeft gewonnen.

Het grote songfestivalfeest wordt geproduceerd in samenwerking met AVROTROS en wordt een ongekende muzikale avond waar heel veel winnende artiesten uit het heden en verleden zullen optreden. Nooit eerder zijn zoveel Eurovisie Songfestival-winnaars bijeengekomen in Nederland.

Andere nationale en internationale songfestivaldeelnemers zijn Lenny Kuhr (1969, Nederland), Anne-Marie David (1973, Luxemburg; 1979, Frankrijk), Marie Myriam (1977, Frankrijk ), Izhar Cohen (1978, IsraŽl), Corinne Hermťs (1983, Luxemburg), Niamh Kavanagh (1993, Ierland), Eimear Quinn (1996, Ierland), Charlotte Perrelli (1999, Zweden), Olsen Brothers (2000, Denemarken), Ruslana (2004, OekraÔne), Helena Paparizou (2001 en 2005, Griekenland), Lordi (2006, Finland), Dima Bilan (2006 en 2008, Rusland), Ell/Nikki (2011, Azerbeidzjan), Emmelie de Forest (2013, Denemarken), en KEiiNO, de publiekswinnaar uit 2019. Het lied Ding-a-Dong van Teach-In zal worden gezongen door special guest Getty Kaspers (1975), Marlayne (1999) en Mandy Huydts (1986). Ook Ruth Jacott (1993) en Edsilia Rombley (1998 en 2007) zullen hun songfestivallied nog een keer ten gehore brengen. Binnenkort worden nog meer namen bekend gemaakt.

Meer informatie en kaartverkoop via: www.ticketmaster.nl.

 
 
Eurovision in Concert 2020 op 4 april 09-09-2019
  Op 4 april 2020 vindt de twaalfde editie plaats van Eurovision in Concert, het grootste Eurovisie promo-event van het jaar.

Het concert vindt, net als in recente jaren, plaats in AFAS live in Amsterdam. De presentatie van het concert is in handen van Edsilia Rombley en Cornald Maas.

In dit nieuwsitem, dat doorlopend wordt bijgewerkt, vind je het laatste nieuws over kaartverkoop, presentatoren, deelnemende artiesten en verrassingsacts! Kom dus snel terug voor meer informatie over Eurovision in Concert 2020. Nieuws over Eurovision in Concert 2020 vind je ook terug bij onze nieuwsheadlines (rechtsonder).

Eurovision in Concert wordt mede mogelijk gemaakt door Eurovision Artists.

 
 
Foute exemplaren EA-magazine 30-08-2019
  Het zomernummer van Eurovision Artists Magazine is verschenen. Een extra feestelijk exemplaar waarin uitgebreid teruggeblikt wordt op het door Duncan Laurence gewonnen Eurovisie Songfestival.

Naast complimenten, waarvoor dank, hebben we van enkele abonnees bericht gekregen dat ze een exemplaar hebben ontvangen waar bij de productie iets mis lijkt te zijn gegaan, waardoor op sommige pagina's vouwen of strepen staan die daar niet horen. We gaan in overleg met de drukker kijken naar een passende oplossing, zodat de betreffende abonnees een correct exemplaar krijgen. We verzoeken abonnees die een verkeerd exemplaar hebben gekregen dit te melden door een mail te sturen aan info@eurovisionartists.nl.

Meer informatie over de inhoud van het magazine vind je hier. Klik hier om meer informatie over het magazine te verkrijgen of om een abonnement op het magazine af te sluiten.

 
 
EA-Award 2019, de tweede nominatieronde 26-08-2019
  Zoals elk jaar reikt Eurovision Artists ook dit jaar een prijs uit aan een persoon, personen, een organisatie of initiatief uit Nederland of BelgiŽ die het Eurovisie Songfestival op een bijzondere wijze heeft of hebben gepromoot.

Op basis van de reacties op onze oproep om kandidaten te nomineren voor de prijs heeft het bestuur van Eurovision Artist besloten om in dit bijzondere jaar ook een Eurovision Artists Special Award uit te reiken. Deze wordt op veler verzoek toegekend aan #TeamDuncan, aan alle personen die voor of achter de schermen hebben bijgedragen aan de winst van Nederland op het afgelopen Eurovisie Songfestival. De wijze waarop mensen als Ilse de Lange, de betrokken medewerkers van AVROTROS en anderen de inzending van dit jaar hebben ondersteund is van grote klasse.

Strikt genomen valt het deelnemen aan het Eurovisie Songfestival of het ondersteunen van een deelnemer niet onder de criteria voor de award maar dit jaar maken we graag een uitzondering. Zoals ťťn van de bezoekers van onze website schreef: een betere promotie dan dit is er niet. Indirect wil Eurovision Artists met deze toekenning ook de vele personen eren die in voorgaande jaren hebben bijgedragen aan de deelname van Nederland aan het Eurovisie Songfestival.

Naast de speciale award reiken we dit jaar ook de reguliere award uit. Dit jaar vindt de stemming in drie fases plaats. In de eerste, inmiddels afgesloten, fase konden bezoekers kandidaten voordragen voor de prijs. Dit heeft, naast de pleidooien om de prijs toe te kennen aan leden van #TeamDuncan, acht kandidaten opgeleverd die aan de criteria voor de prijs voldoen. In de tweede fase, die inmiddels ook is afgesloten, werd door de bezoekers van deze website bepaald welke drie kandidaten officieel genomineerd worden voor de award. Vervolgens wordt in een finale stemronde bepaald wie van de drie genomineerden de prijs dit jaar krijgt.

Een overzicht met eerdere winnaars van de award is hier te vinden.

 
 
Bezoek de OGAE-NL Eurovision Victory party! 06-06-2019
  We weten nog niet waar in Nederland het Eurovisie Songfestival volgend jaar zal plaatsvinden, maar om de jaarlijkse Post-Eurovisie leegte tegen te gaan nodigt OGAE Nederland je uit om Duncan's overwinning mee te vieren!

Datum: 15 juni 2019
Tijd: 21:00 - 04:00 uur
Plaats: Cafť Fame, Amsterdam
Muziek: DJ Firstrank

 
 
Eurovision in Concert 2019 op 6 april [Update 9] 04-04-2019
  Op 6 april 2019 vindt de elfde editie plaats van Eurovision in Concert, het grootste Eurovisie promo-event van het jaar.

Het concert vindt, net als vorig jaar, plaats in AFAS live in Amsterdam. De presentatie van het concert is in handen van Marlayne Sahupala en Cornald Maas. Nicole, winnares van het Eurovisie Songfestival 1982, en Dana International, winnares van het Eurovisie Songfestival 1998, zijn de special guests tijdens deze avond. Het voorprogramma wordt ingevuld door 3 voormalig Nederlandse Eurovisiedeelnemers: Justine Pelmelay (1989), Sieneke (2011) en Rosina Lauwaars (zangeres van Harmony, 1978). Bestel je kaarten via Ticketmaster.

De volgende deelnemers aan het Eurovisie Songfestival van 2019 zullen in ieder geval optreden tijdens deze editie van Eurovision in Concert: Duncan Laurence (Nederland), Anna Odobescu (MoldaviŽ), Srbuk (ArmeniŽ), Kate Miller-Heidke (AustraliŽ), Tulia (Polen), Hatari (IJsland), Sarah McTernan (Ierland), Oto Nemsadze (GeorgiŽ), Zena (Wit-Rusland), Nevana Bozovic (ServiŽ), Luca Hšnni (Zwitserland), Ester Peony (RoemeniŽ), Lake Malawi (TsjechiŽ), Darude feat. Sebastian Rejman (Finland), KEiiNO (Noorwegen), S!sters (Duitsland), D mol (Montenegro), Kobi Marimi (IsraŽl), Katerina Duska (Griekenland), Serhat (San Marino), Joci PŠpai (Hongarije), Leonora (Denemarken), Jurij Veklenko (Litouwen), Jonida Maliqi (AlbaniŽ), Michael Rice (Verenigd Koninkrijk), PAENDA (Oostenrijk), Miki (Spanje) en Eliot (BelgiŽ).

Nieuws over Eurovision in Concert 2019 vind je ook terug bij onze nieuwsheadlines (rechtsonder).

 
 
Nomineer kandidaten voor de EA-Award 2019 12-01-2019
  Ook dit songfestivalseizoen reikt Eurovision Artists een prijs uit aan een persoon of organisatie uit Nederland of BelgiŽ die het Eurovisie Songfestival op bijzondere wijze heeft gepromoot. Dat kan een televisieprogramma zijn, een radioprogramma, iemand die een boek heeft geschreven of op een andere, positieve wijze (ťťnmalig of al langere tijd) aandacht voor het festival vraagt of genereert.

Kandidaten voor de EA Award 2019 kunnen worden voorgedragen tot en met eind mei. Het bestuur bekijkt welke kandidaten aan de criteria van de award voldoen en stelt op basis van de binnengekomen voordrachten een groslijst op. Via een stemming op deze site wordt vervolgens bepaald welke drie kandidaten dit jaar een officiŽle nominatie krijgen en vervolgens welke van deze drie kandidaten de prijs daadwerkelijk wint.

Kandidaten moeten in 2019 aantoonbaar hebben bijgedragen aan de promotie van het Eurovisie Songfestival in het Nederlandse taalgebied. Kandidaten die de prijs eerder hebben gewonnen kunnen niet opnieuw genomineerd worden voor hetzelfde initiatief of vergelijkbare initiatieven. Songfestivaldeelnemers kunnen niet worden genomineerd voor promotie-activiteiten die rechtstreeks voortvloeien uit hun deelname. Medewerkers van Eurovision Artists kunnen niet genomineerd worden voor hun werkzaamheden voor de stichting.

Een overzicht van eerdere winnaars van de EA-Award staat hier.

 
 
Eurovisie Nieuwjaarsborrel [update] 18-12-2018
  Eurovision Artists begint het jaar 2019 met een Eurovisie Nieuwjaarsborrel. Deze zal op 12 januari in Museum Art Café Oscam (let op, gewijzigde locatie!) in Amsterdam plaatsvinden. Een gelegenheid voor abonnees van het magazine en voor andere liefhebbers van het Eurovisie Songfestival om elkaar te ontmoeten, nader kennis te maken en onder het genot van een hapje en een drankje met elkaar vooruit te blikken naar het nieuwe Eurovisieseizoen. Iedereen die het leuk om vindt hierbij te zijn is welkom.

De toegang is gratis maar we vragen belangstellenden wel om zich vooraf aan te melden. Dat kan door een mail te sturen naar info@eurovisionartists.nl of door jezelf op ďaanwezigĒ te zetten op het facebook-evenement. Belangstellenden zijn welkom vanaf 19:00 uur.

Tijdens deze bijeenkomst zal ook de aftrap worden gegeven voor de nominatiefase van de EA-Award 2019 en zal de EA-Award van 2018 worden uitgereikt aan Eurostory, de winnaar van het afgelopen jaar. Het evenement vindt plaats in Museum Art Café Oscam, Bijlmerdreef 1289, 1103 TV Amsterdam, op loopafstand van metrostation Ganzenhoef.