Nieuws van Eurovision Artists

Indien je automatisch op de hoogte wilt blijven van het laatste nieuws van de stichting Eurovision Artists, vul dan hier je e-mail adres in en klik op "Verstuur".

E-Mail      
Nieuwe planning Eurovision Artists Magazine 13-05-2020
  Zoals eerder gemeld is na de afgelasting van het Eurovisie Songfestival van dit jaar de publicatie van het tweede nummer van Eurovision Artists Magazine van dit seizoen uitgesteld. Inmiddels kunnen we meer melden over de nieuwe planning. We zijn hard aan het werk aan de laatste artikelen en verwachten het blad eind juni of begin juli naar onze abonnees te kunnen sturen. In dit aangepaste nummer is ťn aandacht voor de geschiedenis van het festival ťn wordt teruggeblikt op het huidige jaar. Een jaar waarin weliswaar geen festival plaatsvond maar waarin wel 41 nieuwe liedjes verschenen en waarin online en op televisie en radio tal van programmaís rond het festival te zien en horen waren.

De nieuwe planning heeft ook gevolgen voor de magazines van de komende seizoenen. Vanaf het seizoen 2020-2021 loopt het abonnementsjaar van 1 oktober t/m 30 september. Het eerste blad van een nieuw seizoen wordt voortaan het winternummer waarin de geschiedenis van het festival centraal staat. Het tweede blad zal het magazine zijn waarin uitgebreid wordt teruggeblikt op het voorbije songfestivaljaar. Meer informatie over abonnementen vindt u hier.

 
 
Publicatie Eurovision Artists Magazine uitgesteld 18-03-2020
  Vandaag is bekend geworden dat het Eurovisie Songfestival in 2020 niet doorgaat. De EBU, de drie organiserende omroeporganisaties (NPO, NOS en AVROTROS) en de Gemeente Rotterdam bekijken met alle betrokkenen wanneer het festival wel kan plaatsvinden. Verwacht wordt dat het 65e Eurovisie Songfestival in Rotterdam gehouden zal worden op een nader te bepalen datum in 2021.

De afgelopen maanden is de stichting Eurovision Artists, net als in andere jaren, druk bezig geweest met het produceren van een nieuwe editie van Eurovision Artists Magazine. Normaal gesproken is de tweede editie van het seizoen een nummer waarin artikelen over de geschiedenis van het songfestival en achtergronden centraal staan. De editie die we nu voor ogen hadden bevatte ook enkele artikelen waarin vooruitgeblikt zou worden naar het Eurovisie Songfestival 2020 in Rotterdam.

Vanwege het niet doorgaan van het festival willen we het geplande magazine niet in de huidige vorm uitbrengen. We zijn aan het inventariseren welke aanpassingen er in het magazine nodig zijn en werken er hard aan om op niet al te lange termijn alsnog met een aangepast magazine te komen.

Het bestuur en de medewerkers van Eurovision Artists wensen iedereen in deze moeilijke tijden alle goeds.

 
 
Eurovision in Concert 2020 op 4 april [Update 5] 09-03-2020
  Boodschap van de organisatie van Eurovision in Concert:

Het onlangs afgekondigde verbod op evenementen met meer dan 100 bezoekers is verlengd tot en met 6 april. Op dit moment brengen wij eventuele opties rondom Eurovision in Concert in kaart. Zodra er meer informatie is, melden wij dit uiteraard zo snel mogelijk.

 
 
EA aan Tweede Kamer: Songfestival is meer dan een feest 25-11-2019
  In een mail aan de leden van vaste Tweede Kamercommissie voor onderwijs, cultuur en wetenschappen, waar ook het mediabeleid onder valt, heeft Eurovision Artists aan de Tweede Kamer gevraagd om bij het innemen van een standpunt over een eventuele financiŽle bijdrage van het rijk aan het komende songfestival niet alleen te kijken naar wat het kost maar ook naar wat het oplevert. En hierbij te betrekken dat het songfestival veel meer is dan alleen een mooi feest. Het is ook cultureel erfgoed, het betrekt de inwoners van Nederland bij cultuur en het vormt een unieke kans om de wereld te laten zien wat Nederland te bieden heeft.

De volledige tekst van de mail is hier na te lezen.

 
 
Het Getolkte Songfestival wint EA-Award 2019 18-11-2019
  De muziektolken en gebarendansers van Het Getolkte Songfestival hebben de EA-Award 2019 gewonnen. Dit is een prijs die jaarlijks wordt toegekend aan een persoon, personen, een organisatie of initiatief uit Nederland of BelgiŽ die het Eurovisie Songfestival op een bijzondere wijze heeft of hebben gepromoot. De muziektolken en gebarendansers kregen de prijs voor het vertalen en live tolken van alle liedjes die deelnamen aan het Eurovisie Songfestival van 2019. Door het festival toegankelijk te maken voor dove en slechthorende muziekliefhebbers heeft het songfestival er in ťťn klap veel fans bijgekregen voor wie het songfestival voorheen niet toegankelijk was. Met de vele uren werk die de tolken in het vertalen hebben gestoken en met het enthousiasme dat ze tijdens de uitzending lieten zien, is het initiatief ook een bron van inspiratie voor andere fans van het festival.

Andere genomineerden voor de award waren de organisatoren van het songfestivalevenement Jíaime la Vlie en het televisieprograma Pauw. Jíaime la Vlie is in het leven geroepen door enthousiaste songfestivalfans van OGAE Nederland, voormalig songfestivaldeelneemster Esther Hart en kampeerterrein Stortemelk op Vlieland. Tijdens dat weekend wordt een groot aantal activiteiten rond het songfestival georganiseerd. Het televisieprogramma Pauw was genomineerd voor de aandacht die tijdens het programma aan het songfestival werd gegeven en voor de extra uitzending na de winst van Duncan Laurence.

Zowel de genomineerden als de uiteindelijke winnaar zijn gekozen door bezoekers van Eurovision Artists door middel van een stemming op deze website.

Een overzicht met eerdere winnaars is hier te vinden.

 
 
EA-Award uitgereikt op 16 november 24-10-2019
  Op zaterdag 16 november aanstaande organiseert Eurovision Artists The half year before Eurovision Party, in samenwerking met Bar Blend. Tijdens dit feest zal ook de EA-Award 2019 worden uitgereikt, alsmede de special award die zal worden uitgereikt aan #TeamDuncan, als eerbetoon aan alle personen die voor of achter de schermen hebben bijgedragen aan de winst van Nederland op het Eurovisie Songfestival van 2019.

Voor de reguliere award zijn nog drie kandidaten over: de organisatoren van Jíaime la Vlie, de muziektolken en gebarendansers van Het Getolkte Songfestival en het televisieprogramma Pauw.

The half year before Eurovision Party vindt plaats in Bar Blend, Regulierdwarsstraat 41 in Amsterdam en begint om 18:00 uur.

Zie ook onderstaand nieuwsbericht over de EA-Award.

 
 
Nog drie kandidaten voor EA-Award 2019 16-10-2019
  Zoals elk jaar reikt Eurovision Artists ook dit jaar een prijs uit aan een persoon, personen, een organisatie of initiatief uit Nederland of BelgiŽ die het Eurovisie Songfestival op een bijzondere wijze heeft of hebben gepromoot. Daarnaast wordt, zoals eerder bekend gemaakt, dit jaar een extra award uitgereikt aan #TeamDuncan om daarmee alle personen te eren die voor of achter de schermen hebben bijgedragen aan de winst van Nederland.

Tot en met eind mei konden bezoekers personen of initiatieven voor de EA-Award 2019 voordragen. Dit leverde, naast het besluit om een extra award uit te reiken aan #TeamDuncan, acht kandidaten op die volgens het bestuur aan de criteria voor de reguliere award voldoen. Bezoekers van deze site hebben in een eerste stemronde uit deze acht kandidaten de volgende drie kandidaten gekozen, die daarmee een officiŽle nominatie voor de Eurovision Artists Award 2019 hebben gewonnen (in willekeurige volgorde):
  1. Het televisieprogramma Pauw voor de aandacht voor het Eurovisie Songfestival en de extra uitzending na de winst van Duncan Laurence.
  2. De muziektolken van Het Getolkte Songfestival, voor het vertalen en live tolken van alle deelnemende liedjes in gebarentaal.
  3. De organisatoren van Jíaime la Vlie, het grote songfestivalevenement op Vlieland dat dit jaar voor de derde keer werd georganiseerd.

Een overzicht met eerdere winnaars vindt u hier.

 
 
Het grote songfestivalfeest: 15-12-2019 30-09-2019
  Sinds de overwinning van Duncan Laurence is Nederland volledig in de ban van het Eurovisie Songfestival dat volgend jaar mei in Nederland wordt georganiseerd. Om alvast flink in de stemming te komen trapt Nederland op 15 december in de Ziggo Dome af met Het grote songfestivalfeest. Songfestivalfans kunnen deze avond genieten van het beste van het beste dat het Eurovisie Songfestival de afgelopen vijftig jaar heeft voortgebracht. De allergrootste winnaars komen speciaal naar Ziggo Dome voor het ultieme songfestivalmeezingfeest. Bekende internationale namen die inmiddels hun deelname hebben bevestigd zijn Sandra Kim, Katrina & The Waves, Dana International, Loreen en Netta die in 2018 voor IsraŽl heeft gewonnen.

Het grote songfestivalfeest wordt geproduceerd in samenwerking met AVROTROS en wordt een ongekende muzikale avond waar heel veel winnende artiesten uit het heden en verleden zullen optreden. Nooit eerder zijn zoveel Eurovisie Songfestival-winnaars bijeengekomen in Nederland.

Andere nationale en internationale songfestivaldeelnemers zijn Lenny Kuhr (1969, Nederland), Anne-Marie David (1973, Luxemburg; 1979, Frankrijk), Marie Myriam (1977, Frankrijk ), Izhar Cohen (1978, IsraŽl), Corinne Hermťs (1983, Luxemburg), Niamh Kavanagh (1993, Ierland), Eimear Quinn (1996, Ierland), Charlotte Perrelli (1999, Zweden), Olsen Brothers (2000, Denemarken), Ruslana (2004, OekraÔne), Helena Paparizou (2001 en 2005, Griekenland), Lordi (2006, Finland), Dima Bilan (2006 en 2008, Rusland), Ell/Nikki (2011, Azerbeidzjan), Emmelie de Forest (2013, Denemarken), en KEiiNO, de publiekswinnaar uit 2019. Het lied Ding-a-Dong van Teach-In zal worden gezongen door special guest Getty Kaspers (1975), Marlayne (1999) en Mandy Huydts (1986). Ook Ruth Jacott (1993) en Edsilia Rombley (1998 en 2007) zullen hun songfestivallied nog een keer ten gehore brengen. Binnenkort worden nog meer namen bekend gemaakt.

Meer informatie en kaartverkoop via: www.ticketmaster.nl.

 
 
Foute exemplaren EA-magazine 30-08-2019
  Het zomernummer van Eurovision Artists Magazine is verschenen. Een extra feestelijk exemplaar waarin uitgebreid teruggeblikt wordt op het door Duncan Laurence gewonnen Eurovisie Songfestival.

Naast complimenten, waarvoor dank, hebben we van enkele abonnees bericht gekregen dat ze een exemplaar hebben ontvangen waar bij de productie iets mis lijkt te zijn gegaan, waardoor op sommige pagina's vouwen of strepen staan die daar niet horen. We gaan in overleg met de drukker kijken naar een passende oplossing, zodat de betreffende abonnees een correct exemplaar krijgen. We verzoeken abonnees die een verkeerd exemplaar hebben gekregen dit te melden door een mail te sturen aan info@eurovisionartists.nl.

Meer informatie over de inhoud van het magazine vind je hier. Klik hier om meer informatie over het magazine te verkrijgen of om een abonnement op het magazine af te sluiten.

 
 
EA-Award 2019, de tweede nominatieronde 26-08-2019
  Zoals elk jaar reikt Eurovision Artists ook dit jaar een prijs uit aan een persoon, personen, een organisatie of initiatief uit Nederland of BelgiŽ die het Eurovisie Songfestival op een bijzondere wijze heeft of hebben gepromoot.

Op basis van de reacties op onze oproep om kandidaten te nomineren voor de prijs heeft het bestuur van Eurovision Artist besloten om in dit bijzondere jaar ook een Eurovision Artists Special Award uit te reiken. Deze wordt op veler verzoek toegekend aan #TeamDuncan, aan alle personen die voor of achter de schermen hebben bijgedragen aan de winst van Nederland op het afgelopen Eurovisie Songfestival. De wijze waarop mensen als Ilse de Lange, de betrokken medewerkers van AVROTROS en anderen de inzending van dit jaar hebben ondersteund is van grote klasse.

Strikt genomen valt het deelnemen aan het Eurovisie Songfestival of het ondersteunen van een deelnemer niet onder de criteria voor de award maar dit jaar maken we graag een uitzondering. Zoals ťťn van de bezoekers van onze website schreef: een betere promotie dan dit is er niet. Indirect wil Eurovision Artists met deze toekenning ook de vele personen eren die in voorgaande jaren hebben bijgedragen aan de deelname van Nederland aan het Eurovisie Songfestival.

Naast de speciale award reiken we dit jaar ook de reguliere award uit. Dit jaar vindt de stemming in drie fases plaats. In de eerste, inmiddels afgesloten, fase konden bezoekers kandidaten voordragen voor de prijs. Dit heeft, naast de pleidooien om de prijs toe te kennen aan leden van #TeamDuncan, acht kandidaten opgeleverd die aan de criteria voor de prijs voldoen. In de tweede fase, die inmiddels ook is afgesloten, werd door de bezoekers van deze website bepaald welke drie kandidaten officieel genomineerd worden voor de award. Vervolgens wordt in een finale stemronde bepaald wie van de drie genomineerden de prijs dit jaar krijgt.

Een overzicht met eerdere winnaars van de award is hier te vinden.