welkom op de website van Eurovision Artists


 

IsraŽl wint het Eurovisie Songfestival

Het Eurovisie Songfestival 2018 is gewonnen door de IsraŽlische zangeres Netta met het lied Toy. Nederland is met het lied Outlaw in 'em, vertolkt door Waylon, achttiende geworden. BelgiŽ werd vertegenwoordigd door Sennek, die met het lied A matter of time twaalfde werd in de eerste halve finale, hetgeen niet genoeg was voor een finaleplaats.

Eurovision Artists was in Lissabon aanwezig. Onze verslagen, foto- en videogalerijen en liedintroducties zijn terug te vinden in de rubriek Reporters in Lissabon. Een overzicht van de gegevens van alle deelnemers is te vinden in onze database. U kunt hier doorklikken voor detailgegevens van de liedjes, deelnemers, backingvocalisten en nationale finales, alsmede YouTube-filmpjes van de optredens.

In de volgende editie van Eurovision Artists Magazine, die gepland staat voor het einde van de zomer, zal uitgebreid worden teruggeblikt op het Eurovisie Songfestival met fotoís, liedbeschrijvingen, nabeschouwingen en analyses. Meer informatie over het magazine en hoe u zich hierop kunt abonneren vindt u hier.

Lees meer

 

Nominatieperiode EA-Award 2017/2018 verlengd

Traditiegetrouw zal ook dit jaar de EA-award worden uitgereikt aan een persoon of organisatie uit Nederland of BelgiŽ die op bijzondere wijze het Eurovisie Songfestival heeft gepromoot. Dat kan een televisieprogramma zijn, een radioprogramma, iemand die een boek heeft geschreven of op andere, positieve wijze (ťťnmalig of al langere tijd) aandacht voor het festival vraagt of genereert. U kunt, tot en met 14 mei, via onderstaande link aangeven welke drie personen of organisaties volgens u in aanmerking komen voor deze award.

Lees meer

 

Eurovision Artists Magazine zoekt redacteurs

Eurovision Artists zoekt voor haar magazine nieuwe redacteurs uit Nederland en BelgiŽ. Kun jij goed schrijven en houd je van het Eurovisie Songfestival? Dan nodigen we je uit om je aan te melden via eam@eurovisionartists.nl.

Lees meer

 

Eurovision Artists Magazine nummer 2 van jaargang 2017/2018 is verschenen

Meer informatie over de inhoud van het magazine vind je door op onderstaande link te klikken. Lees hier hoe je een abonnement op het magazine af kunt sluiten of klik hier om meer informatie over het magazine te verkrijgen.

Lees meer


Deze site is geoptimaliseerd voor Microsoft Internet Explorer 8+ met Javascript enabeled
en een beeldschermresolutie van 1024 x 768 pixels.