welkom op de website van Eurovision Artists


 

EA-Award 2019

Zoals elk jaar reikt Eurovision Artists ook dit jaar een prijs uit aan een persoon, personen, een organisatie of initiatief uit Nederland of BelgiŽ die het Eurovisie Songfestival op een bijzondere wijze heeft of hebben gepromoot.

Op basis van de reacties op onze oproep om kandidaten te nomineren voor de prijs heeft het bestuur van Eurovision Artist besloten om in dit bijzondere jaar ook een Eurovision Artists Special Award uit te reiken. Deze wordt op veler verzoek toegekend aan #TeamDuncan.

Naast de speciale award wordt ook de reguliere award uitgereikt. Hiervoor zijn uit al jullie suggesties acht kandidaten geselecteerd waarvan er drie een officiŽle nominatie zullen krijgen en waarvan er uiteindelijk ťťn de award wint.

Lees meer

 

Het wordt Rotterdam!

Het Eurovisie Songfestival van 2020 wordt gehouden in Rotterdam. Dat heeft de NOS op 30 augustus in een speciaal televisieprogramma bekend gemaakt. De stad uit Zuid-Holland versloeg Maastricht in de race om het gastheerschap van het grootste muzikale evenement ter wereld.

Het festival zal worden gehouden in Rotterdam Ahoy. De finale vindt plaats op zaterdag 16 mei 2020, de twee halve finales worden gehouden op 12 en 14 mei. De kaartverkoop zal, naar verwachting, in december 2019 van start gaan.


 

Eurovision in Concert 2020

Op 4 april 2020 vindt de twaalfde editie plaats van Eurovision in Concert, het grootste Eurovisie promo-event van het jaar. Het concert vindt, net als in recente jaren, plaats in AFAS live in Amsterdam.

Verdere details over kaartverkoop, presentatoren, deelnemende artiesten en verrassingsacts zijn nog niet bekend.

Lees meer

 

NEDERLAND WINT HET EUROVISIE SONGFESTIVAL 2019

Duncan Laurence heeft namens Nederland het 64e Eurovisie Songfestival gewonnen met zijn prachtige liedje Arcade! 44 jaar na Ding-a-dong slaagde Nederland er (eindelijk) weer in om het grootste muziekevenement ter wereld winnend af te sluiten.

Alle informatie over het festival, de deelnemende liedjes, puntentellingen en nog veel meer vind je hier.


 

Eurovision Artists Magazine zoekt redacteurs

Eurovision Artists zoekt voor haar magazine nieuwe redacteurs uit Nederland en BelgiŽ. Kun jij goed schrijven en houd je van het Eurovisie Songfestival? Dan nodigen we je uit om je aan te melden via eam@eurovisionartists.nl.

Lees meer

 

Eurovision Artists Magazine nummer 1 van jaargang 2019/2020 is verschenen

Meer informatie over de inhoud van het magazine vind je door op onderstaande link te klikken. Klik hier om meer informatie over het magazine te verkrijgen of om een abonnement op het magazine af te sluiten.

Helaas hebben we van enkele abonnees bericht gekregen dat ze een exemplaar hebben ontvangen waar bij de productie iets mis lijkt te zijn gegaan, waardoor op sommige pagina's vouwen of strepen staan. Klik hier voor meer informatie over dit probleem en de manier waarop we dit willen oplossen.

Lees meer


Deze site is geoptimaliseerd voor Microsoft Internet Explorer 8+ met Javascript enabeled
en een beeldschermresolutie van 1024 x 768 pixels.