welkom op de website van Eurovision Artists


 

Alternatieve Eurovisie uitzending op 16 mei: Europe, shine a light

Op 16 mei, de dag waarop het Eurovisie Songfestival 2020 plaatsgevonden zou hebben, verzorgt de Europese Omroep Unie (EBU) samen met de NPO, NOS en AVROTROS een alternatieve Eurovisie-uitzending rond de artiesten en liedjes die voor het geannuleerde songfestival van 2020 geselecteerd waren. De show gaat ongeveer twee uur duren en zal worden gepresenteerd door Chantal Janzen, Edsilia Rombley en Jan Smit. Het programma wordt uitgezonden onder de naam Europe, shine a light.

Naast een kort fragment van het lied waarmee ze zouden meedoen, zullen de artiesten van 2020 een gezamenlijke uitvoering brengen van een eerdere Songfestival-hit. Ook worden bekende songfestivalartiesten van de afgelopen jaren uitgenodigd om, vanuit hun eigen land, liedjes uit het verleden op te voeren.

Lees meer

 

Eurovisie Songfestival 2020 gaat niet door

Het Eurovisie Songfestival 2020, dat op 12, 14 en 16 mei in Rotterdam zou worden gehouden, gaat niet door. Op grond van de maatregelen die zowel de Nederlandse als buitenlandse overheden hebben genomen om de verspreiding van het coronavirus in te perken, heeft de EBU besloten dat het Eurovisie Songfestival 2020 niet kan plaatsvinden. De EBU neemt deze beslissing volgens eigen zeggen in het belang van de gezondheid van artiesten, medewerkers, fans en bezoekers, alsook de situatie in Nederland, Europa en de wereld. De drie organiserende omroeporganisaties (NPO, NOS en AVROTROS) en de Gemeente Rotterdam hebben alle begrip voor deze moeilijke beslissing.

De partijen blijven in gesprek over Rotterdam als gaststad van het 65e Eurovisie Songfestival in 2021.

Lees meer

 

Publicatie Eurovision Artists Magazine uitgesteld

De afgelopen maanden is de stichting Eurovision Artists, net als in andere jaren, druk bezig geweest met het produceren van een nieuwe editie van Eurovision Artists Magazine. Normaal gesproken is de tweede editie van het seizoen een nummer waarin artikelen over de geschiedenis van het songfestival en achtergronden centraal staan. De editie die we nu voor ogen hadden bevatte ook enkele artikelen waarin vooruitgeblikt zou worden naar het Eurovisie Songfestival 2020 in Rotterdam.

Vanwege het niet doorgaan van het festival willen we het geplande magazine niet in de huidige vorm uitbrengen. We zijn aan het inventariseren welke aanpassingen er in het magazine nodig zijn en werken er hard aan om op niet al te lange termijn alsnog met een aangepast magazine te komen.

Het bestuur en de medewerkers van Eurovision Artists wensen iedereen in deze moeilijke tijden alle goeds.


 

Eurovision Artists Magazine zoekt redacteurs

Eurovision Artists zoekt voor haar magazine nieuwe redacteurs uit Nederland en BelgiŽ. Kun jij goed schrijven en houd je van het Eurovisie Songfestival? Dan nodigen we je uit om je aan te melden via eam@eurovisionartists.nl.

Lees meer

 

Eurovision Artists Magazine nummer 1 van jaargang 2019/2020 is verschenen

Meer informatie over de inhoud van het magazine vind je door op onderstaande link te klikken. Klik hier om meer informatie over het magazine te verkrijgen of om een abonnement op het magazine af te sluiten.

Lees meer