welkom op de website van Eurovision Artists


 

Eurovisie Songfestival op 18, 20 en 22 mei 2021

Het 65e Eurovisie Songfestival zal gehouden worden op 18, 20 en 22 mei 2021 in Rotterdam. Het motto van het festival blijft Open up. Het statement van de EBU en de Nederlandse organisatoren om het festival hoe dan ook door te laten gaan, ook als er aanpassingen nodig zijn, werd bij het bekend maken van de datums van het festival herhaald. Voor Nederland zal Jeangu Macrooy deelnemen. België zal worden vertegenwoordigd door Hooverphonic.

Lees meer

 

Songfestivaljaar afgesloten met Eurovision: Europe shine a light

Met de show Eurovision: Europe shine a light werd op 16 mei het Eurovisieseizoen 2020 afgesloten en het nieuwe Eurovisieseizoen ingeluid.

Het programma kwam in de plaats van het Eurovisie Songfestival dat vanwege de coronapandemie moest worden afgelast en was zowel bedoeld om Europa in deze crisistijd te verenigen door middel van muziek als om de artiesten die anders aan het festival hadden kunnen meedoen in de spotlights te zetten. Gedurende de uitzending werden korte fragmenten van de Eurovisieliedjes van dit jaar getoond, waarna de betreffende artiesten een persoonlijke boodschap afgaven. Ook waren en bijzondere optredens van Eurovisiesterren uit het verleden.

Lees meer

 

Nieuwe planning Eurovision Artists Magazine

Zoals eerder gemeld is na de afgelasting van het Eurovisie Songfestival van dit jaar de publicatie van het tweede nummer van Eurovision Artists Magazine van dit seizoen uitgesteld. Inmiddels kunnen we meer melden over de nieuwe planning. We zijn hard aan het werk aan de laatste artikelen en verwachten het blad eind juni of begin juli naar onze abonnees te kunnen sturen. In dit aangepaste nummer is én aandacht voor de geschiedenis van het festival én wordt teruggeblikt op het huidige jaar. Een jaar waarin weliswaar geen festival plaatsvond maar waarin wel 41 nieuwe liedjes verschenen en waarin online en op televisie en radio tal van programma’s rond het festival te zien en horen waren.

Lees meer

 

Eurovision Artists Magazine zoekt redacteurs

Eurovision Artists zoekt voor haar magazine nieuwe redacteurs uit Nederland en België. Kun jij goed schrijven en houd je van het Eurovisie Songfestival? Dan nodigen we je uit om je aan te melden via eam@eurovisionartists.nl.

Lees meer

 

Eurovision Artists Magazine nummer 1 van jaargang 2019/2020 is verschenen

Meer informatie over de inhoud van het magazine vind je door op onderstaande link te klikken. Klik hier om meer informatie over het magazine te verkrijgen of om een abonnement op het magazine af te sluiten.

Lees meer