welkom op de website van Eurovision Artists

Alle informatie over de reeds gekozen liedjes en artiesten voor het Eurovisie Songfestival 2019


 

Duncan Laurence voor Nederland naar Tel Aviv

De Nederlandse driekleur zal op het vierenzestigste Eurovisie Songfestival verdedigd worden door Duncan Laurence. Deze 24-jarige zanger, die eigenlijk Duncan de Moor heet, is vooral bekend van The Voice of Holland 2014 waarin hij het schopte tot de liveshows.

Duncan Laurence zal in Tel Aviv het liedje Arcade ten gehore brengen.

Lees meer

 

Eliot voor BelgiŽ naar Tel Aviv

BelgiŽ zal op het komende Eurovisie Songfestival worden vertegenwoordigd door de achttienjarige zanger Eliot Vassamillet. Dit werd op 15 januari bekend gemaakt door de Waalse omroep RTBF die dit jaar verantwoordelijk is voor de Belgische inzending. Eliot, die op het festival alleen zijn voornaam in de programmaboeken laat opnemen, kreeg enige bekendheid door zijn deelname aan het zevende seizoen van The Voice Belgique. Het lied, dat is geschreven door Pierre Dumoulin, heet Wake up en werd op 28 februari gepresenteerd.

Lees meer

 

Nomineer kandidaten voor de EA-Award 2019

Ook dit songfestivalseizoen reikt Eurovision Artists een prijs uit aan een persoon of organisatie uit Nederland of BelgiŽ die het Eurovisie Songfestival op bijzondere wijze heeft gepromoot. Dat kan een televisieprogramma zijn, een radioprogramma, iemand die een boek heeft geschreven of op een andere, positieve wijze (ťťnmalig of al langere tijd) aandacht voor het festival vraagt of genereert.

Kandidaten voor de EA Award 2019 kunnen worden voorgedragen tot en met eind mei. Het formulier om nominaties bekend te maken is hier te vinden en een overzicht van eerdere winnaars staat hier.

Lees meer

 

Eurovision in Concert 2019 op 6 april

Op 6 april 2019 vindt de elfde editie plaats van Eurovision in Concert, het grootste Eurovisie promo-event van het jaar.

Het concert vindt, net als vorig jaar, plaats in AFAS live in Amsterdam. De presentatie van het concert is in handen van Marlayne Sahupala en Cornald Maas.

Bestel je kaarten via Ticketmaster.

Lees meer

 

Eurovision Artists Magazine zoekt redacteurs

Eurovision Artists zoekt voor haar magazine nieuwe redacteurs uit Nederland en BelgiŽ. Kun jij goed schrijven en houd je van het Eurovisie Songfestival? Dan nodigen we je uit om je aan te melden via eam@eurovisionartists.nl.

Lees meer

 

Eurovision Artists Magazine nummer 1 van jaargang 2018/2019 is verschenen

Meer informatie over de inhoud van het magazine vind je door op onderstaande link te klikken. Lees hier hoe je een abonnement op het magazine af kunt sluiten of klik hier om meer informatie over het magazine te verkrijgen.

Lees meer


Deze site is geoptimaliseerd voor Microsoft Internet Explorer 8+ met Javascript enabeled
en een beeldschermresolutie van 1024 x 768 pixels.